ZELENSKI OTKRIO KAKO BI IZGLEDAO SPORAZUM SA RUSIJOM, PA UPOZORIO! Može se sastojati od 2 dokumenta
Ilustracija, Foto: EPA/IGOR KOVALENKO, EPA/ MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL, Profimedia, EPA / STEPAN FRANKO

zelenski

ZELENSKI OTKRIO KAKO BI IZGLEDAO SPORAZUM SA RUSIJOM, PA UPOZORIO! Može se sastojati od 2 dokumenta

On je kazao da su SAD, Velika Britanija, Italija i Turska izrazile spremnost da budu ukrajinski garanti tog sporazuma, iako za sada nema zvanične potvrde o tome

Objavljeno:

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da bi budući mirovni sporazum sa Rusijom mogao da se sastoji od dva osnovna dokumenta: bilateralnog sporazuma o budućim odnosima Kijeva i Moskve i bezbednosnih garancija za Ukrajinu.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

- Mirovni sporazum sa Rusijom može se sastojati od dva dokumenta. Jedan od njih treba da se odnosi na bezbednosne garancije za Ukrajinu, a drugi direktno da definiše odnose Ukrajine i Ruske Federacije - rekao je Zelenski.

On je kazao da su SAD, Velika Britanija, Italija i Turska izrazile spremnost da budu ukrajinski garanti tog sporazuma, iako za sada nema zvanične potvrde o tome, prenosi ukrajinski portal Strana.

Međutim, Zelenski je upozorio da će Kijev odbiti da pregovara sa Moskvom u slučaju uništenja ukrajinske vojske u Mariupolju.

1 / 7 Foto: Profimedia

- Mariupolj je, možda, kao deset Borođanki i želim da kažem da će uništenje naše vojske, naših momaka, staviti tačku na sve pregovore - rekao je predsednik Ukrajine.

Bonus video:

01:11

Advokat Predrag Savić: Krivokapić je pao u parlamentu 4. februara, a danas se ugruvao!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.