ZAHAROVA SE OBRUŠILA NA NEMAČKU! Iznela OPASNE tvrdnje povodom vojno-bioloških aktivnosti u Ukrajini
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

ZAHAROVA

ZAHAROVA SE OBRUŠILA NA NEMAČKU! Iznela OPASNE tvrdnje povodom vojno-bioloških aktivnosti u Ukrajini

Zaharova je ukazala da su SAD nastojale da skrenu pažnju sa svojih biolaboratorijama na teritoriji Ukrajine

Objavljeno:

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je u intervjuu za RT da je Nemačka dugi niz godina, pored SAD, sprovodila intenzivne vojno-biološke aktivnosti na teritoriji Ukrajine.

Zbog toga Berlin ima više motiva da aktivnije od drugih u EU pokušava da Rusiji pripiše planove za primenu zabranjenog oružja u Ukrajini.

Zaharova je ukazala da su SAD nastojale da skrenu pažnju sa svojih biolaboratorijama na teritoriji Ukrajine.

Kako je rekla, ruska strana je iznela u UN i u drugim međunarodnim organizacijama informacije o tim laboratorijama i pozvala američke vlasti da daju objašnjenje.

– Sasvim očekivano Vašington ne pokazuje spremnost da sa javnošću podeli bilo kakve važne podatke o svojim vojno-biološkim programima u Ukrajini – navela je Zaharova i istakla da su Amerikanci nastojali i da skrenu pažnju sa te teme.

1 / 7 Foto: Profimedia

Bela kuća je, rukovodeći se devizom da je napad najbolja odbrana, pokrenula novu propagandnu kampanju u čijem centru je lažna tvrdnja da napori naše zemlje da ukaže međunarodnoj zajednici na rad američkih vojnih biologa u Ukrajini nisu ništa drugo nego informaciona dimna zavesa kojom Moskva, navodno, pokušava da sakrije potencijalnu primenu biološkog i hemijskog oružja u sklopu specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ona je pozvala nemačke zvaničnike da prestanu da šire lažne informacije o navodnim namerama Rusije da u Ukrajini primeni zabranjeno oružje.

Takve izjave mogu samo da podstaknu neonacističke ukrajinske bataljone na jezive provokacije, dodala je ona.

U tom slučaju moralna odgovornost za tragične posledice pada i na Berlin.

Prema njenim rečima, tokom specijalne vojne operacije u Ukrajine Oružane snage Rusije došle su u posed dokumenata koji delimično razotkrivaju vojno-biološki program koji su SAD realizovale u Ukrajini.

1 / 8 Foto: Profimedia

U okviru tog programa vršena su ispitivanja opasnih patogena, potencijalnih agenasa biološkog oružja koji imaju prirodno žarište kako u Ukrajini tako i u Rusiji, kao i načina za njihovo širenje.

Zaharova je podsetila da je zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland u martu tokom obraćanja u Odboru Senata za spoljne poslove govorila o naporima koje preduzima Vašington da bi sprečio da neki od tih materijala iz laboratorija dođu u ruske ruke.

Bonus video:

00:15

Provokacije na istočnoj tribini

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.