DRAMA U MORU! Potonuo brod pun NAFTE
Ilustracija, Foto: Profimedia

potonuo

DRAMA U MORU! Potonuo brod pun NAFTE

Brod sagrađen 1977. godine, koji je plovio pod zastavom Ekvatorijalne Gvineje, isplovio je iz egipatske luke Damijeta i išao je za Mal

Objavljeno:

Teretni brod u kojem je bilo 750 tona dizela potonuo je danas kod jugoistočne obale Tunisa, ali za sada nema curenja goriva, saopštili su lokalni zvaničnici.

Brod je potonuo jutros u našim teritorijalnim vodama i za sada nema curenja goriva. Sastaće se Štab za sprečavanje katastrofa i odlučiće šta treba preduzeti, kazao je predstavnik lokalnog suda Mohamed Karaj, prenosi Index.

Brod sagrađen 1977. godine, koji je plovio pod zastavom Ekvatorijalne Gvineje, isplovio je iz egipatske luke Damijeta i išao je za Maltu. Oko sedam kilometara od Gabeškog zaliva u brod je počela da ulazi voda i veoma brzo je poplavila mašinsko odeljenje.

Lokalne tuniske vlasti su organizovale evakuaciju sedmočlane posade - gruzijskog kapetana, četvoricu državljana Turske i dvojicu državljana Azerbejdžana.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ministarstvo zaštite životne sredine je upozorilo da postoji rizik da gorivo iscuri u more i ukazalo da ministarstva odbrane, unutrašnjih poslova i saobraćaja moraju da spreče moguću ekološku katastrofu.

Bonus video:

02:27

SKRIVENA BLAGA BOTANIKE: organizovana radionica za osnovce u okviru akcije Zasadi drvo

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.