MARIN LE PEN GRMELA, MASA SKANDIRALA: Uopšte nije NAIVNA SITUACIJA PRED DRUGI KRUG! (VIDEO)
Marin Le Pen, Foto: Profimedia

le pen

MARIN LE PEN GRMELA, MASA SKANDIRALA: Uopšte nije NAIVNA SITUACIJA PRED DRUGI KRUG! (VIDEO)

Pobednik je neizvestan, a nekoliko hiljada pristalica Marin le Pen okupilo se u južnom gradu Avinjonu, samouvereno uzvikujući „Predsednica Marin”

Objavljeno: 22:01h

Došlo je vreme da se Francuskom upravlja drugačije, rekla je predsednička kandidatkinja krajnje desnice Marin le Pen na predizbornom mitingu, uz česte prekide oduševljene mase koja je skandirala: „Pobedićemo!“

Samo deset dana pre drugog kruga predsedničkih izbora, ankete pokazuju da je aktuelni predsednik Emanuel Makron u blagoj prednosti u odnosu na Le Pen.

„Na ovim izborima elita se bori protiv naroda“ Pobednik je neizvestan, a nekoliko hiljada pristalica Marin le Pen okupilo se u južnom gradu Avinjonu, samouvereno uzvikujući „Predsednica Marin” i mašući francuskim zastavama. „Predlažemo istinski alternativni projekat“, rekla je Le Pen.

„Na ovim izborima elita se bori protiv naroda“, dodala je ona, pozivajući građane da joj pomognu u borbi protiv „istrošenog sistema“.

„Poručujem apstinentima na izborima: dođite i glasajte. Ako narod glasa, narod će pobediti“, rekla je Le Pen.

Le Pen, koja je bila i kandidat na prethodna dva predsednička izbora, popularnija je nego ikada, nakon što je uspešno ublažila svoj imidž i svoju kampanju usmerila na rast troškova života.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ona nije odustala od temelja svoje antiimigrantske i evroskeptične platforme, ali to nije njen fokus na ovim izborima.

Uoči svog govora, Brižit Bertran, koja je došla na miting, rekla je da glasa za Le Pen treći put i da je time više nego ikada oduševljena. „Sviđa mi se njena politika“, rekla je.

Popularna na jugu zemlje Le Pen je veoma popularna u delovima južne Francuske, ali ima i dosta protivnika.

U istorijskom gradu Avinjonu, koji je bio papsko sedište u 14. veku, skupu nije prisustvovala penzionerka Polet Čarejl.

"Ne sviđaju mi se njene ideje. Neću glasati za nju", rekla je Čarejl i dodala da veruje da je umekšani imidž Marin Le Pen "manipulacija za nametanje veoma tvrde krajnje desnice".

Bonus video:

00:29

Lukas zapevao pred krcatom Arenom

(Espreso/Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.