ILON MASK PONUDIO 43 MILIJARDE DOLARA: Evo šta želi da KUPI ZA TAJ NADREALAN NOVAC!
Ilon Mask, Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

IMA SE...

ILON MASK PONUDIO 43 MILIJARDE DOLARA: Evo šta želi da KUPI ZA TAJ NADREALAN NOVAC!

Mask je nedavno obelodanio da svakodnevno kupuje male pakete deonica Tvitera čime je došao do devet odsto vlasništva što je po veličini drugi udeo ;u toj firmi

Objavljeno:

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask danas je ponudio 43 milijarde dolara (39 milijardi evra) za kupovinu preostalih deonica Tvitera i rekao da ta društvena platforma koju je kritikovao zbog nepoštovanja principa slobode govora, treba da se "transformiše".

Kompanija Tviter je saopštila da je Mask, sada najveći individualni akcionar te kompanije, predložio kupovinu preostalih deonica po ceni od 49,5 dolara po akciji, ;koju je nazvao svojom najboljom i konačnom ponudom.

"Tviter može biti platforma za slobodu govora širom sveta, sloboda govora je društveni imperativ za funkcionalnu demokratiju. Medjutim on neće ni napredovati ni služiti ovom društvenom imperativu u svom trenutnom obliku. Tviter treba da se transformiše kao privatna kompanija", rekao je Mask.

Analitičari veruju da će Mask postati vlasnik Tvitera "agresivnim neprijateljskim preuzimanjem te kompanije" jer je malo verovatno da se, zbog cene koju je ponudio, oglasi bilo koji drugi ponudjač.

Time će Upravni odbor Tvitera verovatno biti primoran da prihvati Maskovu ponudu ili da započne proces prodaje kompanije.

1 / 5 Foto: Profimedia

Mask je nedavno obelodanio da svakodnevno kupuje male pakete deonica Tvitera čime je došao do devet odsto vlasništva što je po veličini drugi udeo ;u toj firmi. Protiv Maska je u utorak podneta tužba zbog neobjavljivanja tih kupovina u nameri da namerava da do deonica dodje tajno, po nižoj ceni.

Pošto je Mask objavio da kupuje deonice, Tviter mu je ponudio mesto u Upravnom odboru pod uslovom da ne kupi više od 14,9 odsto preostalih deonica, ali je on to odbio.

Tviter je 2021. godine imao gubitak od 221 miliona dolara zbog presuda kojima je osudjen jer akcionarima nije prikazivai stvarno stanje svog poslovanja.

Bonus video:

02:43

Pukovnik Pršić ispričao šta je sve britanski ambasador rekao DAVIDU ALBALI

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.