RUSKO MINISTARSTVO ENERGETIKE OGRANIČAVA PRISTUP PODACIMA!
Ruska zastava, Foto: Profimedia

PALA ODLUKA

RUSKO MINISTARSTVO ENERGETIKE OGRANIČAVA PRISTUP PODACIMA!

Rusko ministarstvo energetike ograničilo pristup podacima

Objavljeno:

Rusko Ministarstvo energetike saopštilo je danas da ograničava pristup svojim statističkim podacima o proizvodnji i izvozu nafte i gasa.

Ministarstvo "ograničava distribuciju informacija koje bi mogle da budu korišćene kao instrument za jačanje pritiska na rusko tržište i njegove učesnike", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Sektor tog ministarstva, koji prikuplja podatke, nije objavio mesečni izveštaj 2. aprila, navodi britanska agencija pozivajući se na izjave dva klijenta, i dodaje da je to prvi izostanak tog izveštaja godinama unazad.

Iz ministarstva su naveli da su statistički podaci iz energetske industrije, u aktuelnim uslovima, prilično podložni manipulacijama, što ugrožava poslovanje aktera na tržištu.

Proizvodnja nafte i gasnog kondenzata u Rusiji je, prema tvrdnjama Rojtersovih izvora, pala ispod 10 miliona barela dnevno na najniži nivo od jula 2020.

1 / 4 Foto: Profimedia

Međunarodna agencija za energetiku (IEA) je ranije procenila da bi ruska proizvodnja nafte mogla da padne za 1,5 miliona barela dnevno ovog meseca, jer ruske rafinerije redukuju preradu, a strani kupci izbegavaju kupovinu energenata iz te zemlje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.