BAJDEN SE OBRUŠIO NA PUTINA, NIJE ŠTEDEO! Američki predsednik još jednom potvrdio svoj stav
Džo Bajden i Vladimir Putin, Foto: Profimedia, AP / Mikhail Klimentyev

AU!

BAJDEN SE OBRUŠIO NA PUTINA, NIJE ŠTEDEO! Američki predsednik još jednom potvrdio svoj stav

Bajden je više puta nazivao ruskog predsednika Vladimira Putina ratnim zločincem

Objavljeno:

Američki predsednik Džozef Bajden, koji je ranije indirektno izneo kvalifikaciju da vojna operacija Rusije u Ukrajini predstavlja genocid, u obraćanju je direktno potvrdio ovaj stav i optužio ruskog predsednika Vladimira Putina da želi da uništi ukrajinski narod.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

U obraćanju u Ajovi, govoreći o merama koje njegova administracija preduzima da suzbije rast cena goriva zbog rata, Bajden je direktno nazvao genocidom konflikt, u kome je Rusija navodno počinila zverske zločine nad ukrajinskim civilima, preneo je Rojters.

- Vaš porodični budžet, sposobnost da napunite rezervovar, ništa od toga ne ni trebalo da zavisi od toga da li jedan diktator proglašava rat i vrši genocid na drugoj strani sveta - poručio je Bajden u Ajovi.

Kasnije, u obraćanju novinarima na putu za Vašington, američki predsednik ostao je pri stavu da je rusko postupanje u Ukrajini genocid.

- Da, nazvao sam to genocidom jer postaje sve jasnije i jasnije da Putin samo pokušava da izbriše ideju da je moguće biti Ukrajinac, a dokazi se sve više povećavaju - rekao je Bajden novinarima.

1 / 6 Foto: Profimedia

On je još rekao da će prepustiti pravnicima da na međunarodnom nivou odluče da li su za takvu klasifikaciju ispunjeni uslovi, ali je naveo da je po njegovom ličnom mišljenu "ovde to slučaj".

Bajden je više puta nazivao ruskog predsednika Vladimira Putina ratnim zločincem, ali do sada nije izjavljivao da je u Ukrajini počinjen genocid, navodi britanska agencija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.