ZELENSKI OPET PO RUSIMA: Spominjao je BRUTALNE STVARI!
Foto: Profimedia

OŠTRO

ZELENSKI OPET PO RUSIMA: Spominjao je BRUTALNE STVARI!

"Taj mehanizam će pomoći Ukrajini i svetu da pravdi privede one koji su pokrenuli ili na bilo koji način učestvovali u ovom užasnom ratu protiv ukrajinskog naroda i zločinima protiv naših ljudi"

Objavljeno:

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ocenio je danas da ruski lideri moraju biti pozvani na odgovornost zbog "ubistava i mučenja" civila u Boči, gradu nedaleko od Kijeva.

"Želim da svi lideri Ruske Federacije vide kako se izvršavaju njihova naredjenja. (...) I oni imaju zajedničku odgovornost. Za ubistva, za mučenja, za ruke raznete eksplozivom, za metke ispaljene u potiljak", rekao je Zelenski.

Vladimir Zelenski
foto: Facebook

On je u video poruci govorio i na ukrajinskom, i na ruskom jeziku.

Zelenski je naveo da će biti formiran "poseban mehanizam" za "istragu svih zločina okupatora u Ukrajini i njihovo gonjenje" kao i da će taj mehanizam funkcionisati na osnovu "zajedničkog rada domaćih i medjunarodnih eksperata".

"Taj mehanizam će pomoći Ukrajini i svetu da pravdi privede one koji su pokrenuli ili na bilo koji način učestvovali u ovom užasnom ratu protiv ukrajinskog naroda i zločinima protiv naših ljudi", izjavio je šef ukrajinske države.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.