ODLUČUJU O TRAMPOVOJ SUDBINI: Američkim elektorima prete smrću!
Foto: Reuters / Mark Kauzlarich

HAOS PRED GLASANJE

ODLUČUJU O TRAMPOVOJ SUDBINI: Američkim elektorima prete smrću!

Elektori tvrde da su primili gomile uznemirujućih telefonskih poziva i mejlova punih mržnje, a mnogi od njih su saopštili da su primali i pretnje smrću.
Objavljeno: 12:24h

Američki sajt podseća da je jedan od demokratskih kongresmena zatražio odlaganje elektorskog glasanja dokle god trahe istraga o ruskom mesanju u predsedničke izbore u SAD, dok se drugo dvoje kongresmena založilo da elektori razmisle o ulozi Rusije u ovom procesu pre nego što daju svoj glas. Navodi se da su javno objavljeni lični podaci mnogih elektora zbog čega su oni zatrpavani gomilama mejlova.

foto: Fonet / AP

Najteži pritisak trpi 306 republikanskih elektora. Nekoliko njih, poput Roudsa, tvrde da su primali na hiljade mejlova dnevno od protivnika izbora Trampa.

Drugi kažu da trpe pritiske od republikanskih zvaničnika i Trampove kampanje koji žele da budu sigurni da će elektori ostati lojalni stranci. Republikanski elektor iz Teksasa Aleksander Kim procenjuje da je primio najmanje 30 takvih poziva, a tvrdi da ga je jedan insajder iz Republikanskog nacionalnog komiteta zvao tri puta u roku od sat vremena.

foto: Reuters / Carlo Allegri

Kako ocenjuje Politko, postoji razlog zašto su čelnici republikanaca nervozni. Kim insistira da će na današnjem okupljanju elektora glasati za Trampa i da ništa neće promeniti njegovo mišljenje, "osim ako Tramp ne učini nešto što bi narušilo zajedništvo koje je stvorio s američkim gradjanima".

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.