MOSKVA TVRDI DA UKRAJINA SPREMA PROVOKACIJU
Ilustracija, Foto: BRITISH MINISTRY OF DEFENCE / TWITTER, Profimedia

SAOPŠTENO JE

MOSKVA TVRDI DA UKRAJINA SPREMA PROVOKACIJU

Konašenkov je dodao da će tela zarobljenih ruskih vojnika, koje su nacionalisti prethodno ubili pod torturom, biti predstavljena kao "neosporni dokaz” o krivici ruskih snaga

Objavljeno:

Ukrajina priprema provokaciju kako bi optužila Rusiju za masovna ubistva građana Irpena u Kijevskoj oblasti, izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Istakao je da su ruske snage napustile to naselje pre više od nedelju dana, navode Izvestija.

Konašenkov je rekao da ukrajinske snage planiraju da iz mrtvačnice u gradskoj bolnici u podrum jedne od zgrada prebace tela poginulih u ukrajinskom granatiranju, a da zatim u obližnjoj šumi insceniraju akciju uništavanja navodne "ruske obaveštajne grupe" koja je stigla u Irpen da "ubija svedoke ruskih ratnih zločina".

Konašenkov je dodao da će tela zarobljenih ruskih vojnika, koje su nacionalisti prethodno ubili pod torturom, biti predstavljena kao "neosporni dokaz” o krivici ruskih snaga.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Uništeno veliko skladište municije"

Ruske snage uništile su skladište municije u vazduhoplovnoj bazi Mirgorod u centralnoj Ukrajini, a u napadu na bazu u Poltavarskoj oblasti uništeni su i lovac MiG-29 ukrajinskih vazduhoplovnih snaga i helikopter Mi-8, saopštio je Konašenkov.

Oružane snage Rusije upotrebile su visokoprecizne rakete iz vazduha da unište ukrajinsko skladište municije u blizini Novomoskovska, izjavio ruski vojni zvaničnik, prenosi TAS S.

Kijev, Ukrajina
foto: Printscreen/Facebook/ДСНС України

- Prošle noći su visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem uništile veliko skladište municije Oružanih snaga Ukrajine u blizini naselja Novomoskovsk u Dnjepropetrovskoj oblasti - rekao je on.

Prema ruskom ministarstvu odbrane, na aerodromu Mirgorod u Poltavskoj oblasti uništeni su avion MiG-29 i helikopter Mi-8 Vazduhoplovstva Ukrajine i skladište vazdušno-desantnog naoružanja.

Ruska avijacija i raketne trupe uništile su još i 85 ukrajinskih vojnih objekata, kao i 425 bespilotnih letelica, 228 višecevnih raketnih bacača i 2.031 tenk od početka vojne operacije, saopštio je Konašenkov, navodi TAS S.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.