"KAO ODGOVOR NA NEPRIJATELJSKI AKT POLJSKE": Nova epizoda u napetim ODNOSIMA NA ISTOKU EVROPE!
Rusija, Foto: Profimedia

odgovor

"KAO ODGOVOR NA NEPRIJATELJSKI AKT POLJSKE": Nova epizoda u napetim ODNOSIMA NA ISTOKU EVROPE!

"Kao odgovor na neprijateljski akt Posljske da protera ruske diplomate, po principu reciprociteta, nepoželjnim osobama proglašeno je 45 zaposlenih poljske ambasade i generalnih konzulata u Irkutsku, Kalinjingradu i Sankt Peterburgu"

Objavljeno:

Moskva na proterivanje ruskih diplomata iz Poljske odgovara proglašenjem 45 poljskih diplomata nepoželjnim osobama koje će morati da zemlju napuste do 13. aprila, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Crveni trg, Moskva, Rusija
foto: Profimedia

"Kao odgovor na neprijateljski akt Posljske da protera ruske diplomate, po principu reciprociteta, nepoželjnim osobama proglašeno je 45 zaposlenih poljske ambasade i generalnih konzulata u Irkutsku, Kalinjingradu i Sankt Peterburgu", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je ambasador Poljske u Moskvi Kšištof Krajevski, koji je danas pozvan na Smolenski trg, izrazio snažan protest zbog proterivanja 45 ruskih diplomata iz Poljske 23. marta, preneo je TASS.

"Ambasadoru je rečeno da Rusija takav korak smatra potvrdom želje Varšave da konačno uništi bilateralne odnose. Odgovornost za to je u potpunosti na poljskoj strani", saopštilo je ministarstvo.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.