MALTA UBLAŽAVA MERE ULASKA U ZEMLJU: Evo šta se menja od PRAVILA, 1 stvar više nije USLOV!
Malta, Foto: Profimedia

PANDEMIJA

MALTA UBLAŽAVA MERE ULASKA U ZEMLJU: Evo šta se menja od PRAVILA, 1 stvar više nije USLOV!

Budući da se mere ublažavaju, možda možemo da očekujemo da će u narednom periodu ulazak na Maltu biti omogućen i našim državljanima

Objavljeno:

Zamenik premijera Malte i ministar zdravlja Kris Fearne najavio je da će zdravstvene vlasti nastaviti sa svojim planom ublažavanja kovid 19 mera kako je i planirano.

Do sada je putnicima bio dopušten ulazak na Maltu uz potvrdu o vakcinaciji. Međutim, nakon što su uzeli u obzir trenutnu situaciju sa kovidom 19, malteške vlasti odlučile su da olakšaju pravila ulaska.

Službeni turistički portal Malte Visit Malta pojašnjava da će od sledećeg ponedeljka, 11. aprila, svim putnicima koji imaju negativan rezultat PCR testa ili potvrdu o preležanom koronavirusu biće dopušten ulazak u zemlju prema istim pravilima kao i vakcinisanim osobama.

“Od ponedeljka, 11. aprila 2022. godine, dolaznim turistima koji putuju na Maltu iz zemlje na crvenoj listi biće dopušten ulazak sa negativnim PCR testom (ne starijim od 72 sata pre dolaska) ili priznatom potvrdom o oporavku od kovida 19, koja ne sme da bude starija 180 dana”, stoji u saopštenju ovog sajta.

Osim toga, potpredsednik vlade Malte takođe je najavio da od 10. aprila 2022. godine, potvrda o vakcinaciji više nije potrebna za osobe koje mogu da prisustvuju događajima na otvorenom ili sedećim događajima u zatvorenom prostoru.

1 / 3 Foto: Profimedia

Podsetimo, Srbija se trenutno nalazi na tamnocrvenoj listi tako da državljanima naše zemlje nije dozvoljeno da putuju na Maltu, osim ukoliko 14 dana nisu proveli u nekoj zemalja koje se nalaze na crvenoj listi uz poštovanje medicinskog protokola koji je propisan za te zemlje. Budući da se mere ublažavaju, možda možemo da očekujemo da će u narednom periodu ulazak na Maltu biti omogućen i našim državljanima.

(Espreso/putoholičari)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.