USKRS U ITALIJI U OPUŠTENIJOJ ATMOSFERI OVE GODINE: Zemlja postepeno ukida sve kovid mere
Ilustracija, Foto: Profimedia

kovid mere

USKRS U ITALIJI U OPUŠTENIJOJ ATMOSFERI OVE GODINE: Zemlja postepeno ukida sve kovid mere

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u poslednja 24 časa u Italiji je zabeleženo 18.765 novih slučajeva i 551 preminuli

Objavljeno:

Italijani će uskršnje praznike, po svemu sudeći, dočekati u opuštenijoj atmosferi.

U Italiji, zemlji koja se suočila sa možda najrigoroznijim kovid merama, konačno će moći da se odahne. Uz reči zahvalnosti sunarodnicima na izdržljivosti i disciplini koju su pokazali, premijer Mario Dragi predstavio je korake za koje je naveo da su "povratak ka normalnosti i socijalizaciji“ nakon skoro 26 meseci od uvođenja prvih mera.

Potvrda o vakcinaciji, takozvani green pass, od 1. aprila više neće biti potrebna u gradskom javnom prevozu, hotelima i drugim smeštajnim objektima kao ni za događaje na otvorenom. Ukida se i karantin za one koji su bili u kontaktu sa zaraženima, dok je izolacija i dalje obavezna za pozitivne na kovid virus.

Obaveza nošenja maski u zatvorenom prostoru ostaje aktuelna do 30. aprila, dok je 1. maj datum kada se i potpuno ukida green pass bez koga se do sada nije moglo ući u objekte poput restorana, pozorišta, bioskopa, sportskih hala, komercijalnih centara… Obaveza vakcinacije za pojedine kategorije poput zaposlenih u zdravstvu i socijalnim ustanovama ostaće da važi do kraja godine.

1 / 9 Foto: Profimedia

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u poslednja 24 časa u Italiji je zabeleženo 18.765 novih slučajeva i 551 preminuli. Iako su brojke u porastu, kovid nije više udarna tema italijanskih medija. Potisnula ju je rusko-ukrajinska kriza ali i rekordna cena goriva (preko 2 evra za litar benzina i dizela), te posledična poskupljenja i najave štrajkova koji će premijera Dragija i njegovu vladu suočiti sa novim izazovima.

Bonus video:

04:13

ZAŠTO SE ĆUTI O 2 SRUŠENA NATO HELIKOPTERA U SRBIJI Ivković otkrio: Američki general se krstio kad je video KAKO SMO IH NADMUDRILI

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.