APLIKACIJA "CASH" UPUTILA VAŽNO UPOZORENJE: Tiče se KRŠENJA podataka 8,2 MILIONA korisnika!
Ilustracija, Foto: Profimedia

prekršaji

APLIKACIJA "CASH" UPUTILA VAŽNO UPOZORENJE: Tiče se KRŠENJA podataka 8,2 MILIONA korisnika!

Aplikacija Cash je u podnesku SEC-a naveo da, dok je istraga o kršenju u toku, trenutno veruje da incident neće imati materijalnog uticaja na njene poslovne ili finansijske rezultate

Objavljeno:

Aplikacija Cash je imala proboj podataka, pri čemu je bivši zaposleni pristupio informacijama o klijentima za potencijalno milione korisnika.

Vlasnik finansijske aplikacije Block je u ponedeljak obavestio Komisiju za bezbednost i razmenu (SEC) o kršenju, kako je izvestio TechCrunch. Prema podnesku, bivši zaposleni je preuzeo neke izveštaje o investiranju u Cash App koji su sadržali informacije koje pripadaju američkim kupcima.

Ovo je uključivalo puna imena, brojeve brokerskih računa, vrednosti brokerskog portfelja i fondove i jedan dan aktivnosti trgovanja akcijama.

„Iako je ovaj zaposlenik imao redovan pristup ovim izveštajima kao deo svojih obaveza iz prethodnog posla, u ovom slučaju se ovim izveštajima pristupilo bez dozvole nakon što je njihov radni odnos prestao“, rekao je portparol Cash App-a u izjavi za Mashable. Ova izjava je uglavnom bila identična Blokovom podnesku SEC-a.

Iako je aplikacija Cash odbila da navede koliko je ljudi pogođeno, u njenoj SEC dokumentaciji je navedeno da je kontaktirano 8,2 miliona sadašnjih i bivših kupaca u vezi sa kršenjem. Na sreću, informacije kao što su korisnička imena, lozinke, datumi rođenja, brojevi socijalnog osiguranja, adrese i informacije o bankovnom računu nisu kompromitovane, kao ni kodovi za pristup nalogu.

„Nakon otkrića, preduzeli smo korake da rešimo ovaj problem i pokrenuli istragu uz pomoć vodeće forenzičke firme“, rekao je portparol Cash App-a.

„Znamo kako se pristupilo ovim izveštajima i obavestili smo organe za sprovođenje zakona. Takođe kontaktiramo klijente na čiji su podaci uticali. Pored toga, nastavljamo da razmatramo i jačamo administrativne i tehničke mere zaštite za zaštitu informacija.“

1 / 5 Foto: Profimedia

Aplikacija Cash je u podnesku SEC-a naveo da, dok je istraga o kršenju u toku, trenutno veruje da incident neće imati materijalnog uticaja na njene poslovne ili finansijske rezultate. Ipak, incidenti poput ovih nikada nisu umirujući za kupce.

Bonus video:

04:34

Aleksandar Gajović: Opozicija bi sve dala da uđe u vlast, to je NEŽELJENI BRAK!

(Espreso/Mashable)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.