8 saveta koje treba da primenite na WHATSAPP-u
Foto: Profimedia

za bolji rad aplikacije

8 saveta koje treba da primenite na WHATSAPP-u

Ukoliko želite da unapredite rad WhatsApp-a i ujedno vašeg telefona, ovo su pravi saveti za vas.

Objavljeno: 16:50h

Primenom ovih 8 saveta, i WhatsApp i mobilni uređaj će vam raditi mnogo bolje.

1. Očistite memoriju

Ne dozvolite da medijski sadržaj zatrpa vašu memoriju. Iskoristite WhatsApp funkciju Manage Storage kako bi pregledali i izbrisali podatke preko pet megabajta, te individualno proverite razgovore da bi videli koliko prostora zauzimaju. Možete brzo da arhivirate, očistite i izbrišete sve vaše razgovore u nekoliko par jednostavnih klikova, potrebno je da posetite Chats u podešavanjima (Settings).

2. Zaštite memoriju telefona

Želite da zaustavite fotografije i video snimke da se automatski čuvaju na vašem uređaju? Uđite u opciju Chats i deaktivirajte Save to Camera Roll.

3. Ograničite potrošnju podataka

Tako što sami podesite automatska preuzimanja, vi možete da kontrolišete kad i gde ćete da skinete podatke ili medijski sadržaj, što će vam uštedeti mobilni internet. Posetite opciju Storage and Data u podešavanjima aplikacije, pa izaberite da fotografije, audio, video i ostali sadržaji smeju da se preuzimaju isključivo preko Wi-Fi mreže, a ne mobilnog interneta ili prosto onesposobite automatko preuzimanje izborom opcije Never (to znači da će se sadržaji skidati ukoliko kliknete na njih).

WhatsApp
foto: EPA/Sascha Steinbach

Da li ste članovi grupa koje više nisu aktivne? Možete brzo da ih napustite ili da ih utišate i arhivirate ukoliko ne želite da vam stižu poruke od njih. Otvorite takvu grupu, kliknite na njeno ime i nađite opciju Exit Group ili Mute. Alternativno, kliknite i držite ime te grupe, pa potom izaberite Exit Group ili Archive. Svi ostali članovi grupe dobiće obaveštenje da ste grupu napustili, ali ne i kad je utišate ili arhivirate.

5. Uključite poruke koje nestaju

Jednom kad uključite ovu opciju, sve nove poruke u razgovorima će nestati posle sedam dana ili nekog drugog vremena koje možete da definišete sami. Otvorite aplikaciju, kliknite na ime kontakta i pronađite opciju Disappearing Messages, pa je uključite.

6. Ažurirajte podešavanja privatnosti

Vi kontrolišete ko može da vidi vaše pročitane poruke, kad ste poslednji put videli poruku, informacije o vama (About), kao i profilnu fotografiju. Uđite u Account koji se nalazi u podešavanjima, kliknite na Privacy i odatle možete da promenite sve ove opcije, namestite tako da svako može da ih vidi, samo vaši kontakti ili niko, odluka je potpuno vaša!

7. Blokirajte neželjene korisnike

whatsapp
foto: EPA

Brzo i lako blokirajte nekog na WhatsApp aplikaciji. Posetite Privacy, pa potom kliknite na Block i odatle možete dodati kontakte ili nepoznate brojeve koje želite da blokirate.

8. Postavite dvostruku potvrdu/verifikaciju

Želite da aktivirate dodatni sloj zaštite? Dvostruka verifikacija je opciona mogućnost koja dodaje više bezbednosti na WhatsApp nalog. Da biste je uključili otvorite podešavanja, kliknite na Account pa potom i na Two-Step Verification,izaberite Enable i postavite PIN. Jednom kad je aktivirate, imate opciju da ukucate i mejl adresu, što dozvoljava WhatsApp-u da vam pošalje email sa linkom/stranicom koja vam omogućava da ponovo namestite istu, u slučaju da zaboravite vaš PIN, uz to vam pomaže da sačuvate nalog.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.