GUGLAO JE IME SVOJE MAJKE, A ONDA JE USLEDILO JEZIVO SAZNANJE! Desilo se NAJGORE
Dečko, Foto: printscreen Facebook

ŠOKANTNO!

GUGLAO JE IME SVOJE MAJKE, A ONDA JE USLEDILO JEZIVO SAZNANJE! Desilo se NAJGORE

Čovek je opisao užasnu životnu dramu kroz koju je prošao

Objavljeno:

Jedan Englez je opisao užasan trenutak kada je saznao da mu je majka ubijena nakon što je potražio njeno ime na internetu.

Risa Medika i njegovog brata blizanca usvojili su Alan i Kerol Medik kada su imali dve godine, ali im je bilo dozvoljeno da ostanu u kontaktu sa svojom biološkom majkom Lindom Mekariti i viđali su je otprilike jednom godišnje.

Sada 30-godišnji Ris prestao je da viđa svoju majku sa 15 ili 16 godina jer je otkrio da se drogira i boravi u lošem društvu, ali je nastojao da i dalje ostane u kontaktu sa njom.

U međuvremenu je dobio dete, ali je počeo da brine kada ga majka nije zvala treći Božić zaredom. U januaru 2021. odlučio je da progugla njeno ime u nadi da će je pronaći na društvenim mrežama.

Bio je šokiran kada je pronašao sudske izveštaje u kojima je detaljno opisano ubistvo Linde Mekariti istog uzrasta, sa troje dece. Pored svog brata blizanca, Ris ima i polubrata koji je bio smešten sa drugom porodicom.

Linda je pronađena mrtva nakon što ju je zadavio poznanik Ian Ker, koji je priznao da je u to vreme bio na drogi “spajs”.

Ris se prisetio trenutka kada je video izveštaje.

– Saznao sam na Guglu. Rekao sam: „Osećam da se nešto strašno dogodilo“, ali nisam imao pojma. Bio sam sam, bilo je 2 sata ujutru u ponedeljak uveče. Proguglao sam njeno ime i pojavio se članak. Verovao sam da je to moja mama, ali nisam bio siguran. Postojala je nada da to nije ona, jer bi me kontaktirali. Bilo je užasno, svaki čas bih ponovo briznuo u plač. Nisam uopšte spavao te prve noći – rekao je Medik, prenosi Lad Bible.

Ris se mučio da poveruje vestima jer je fotografija koju je objavila policija bila stara i mutna, a bio je siguran da bi ga policajci kontaktirali da je ubijena.

Pozvao je policiju kako bi sve rasčistio i rečeno mu je da sledećeg dana dođe u stanicu u okrugu Lids. Kako kaže, službenici su tamo bili jako grubi i ljuti na njega.

Policija je navodno postavljala pitanja poput “Kako znaš da nije dobila na lutriji i pobegla?” i „Zašto vam je trebalo toliko vremena da se raspitate?”.

Tek četiri dana nakon što je prvi put pročitao izveštaje, policija je pozvala da potvrdi da je njegova majka ubijena.

Ris je tvrdio da je policajac postupio jako neosetljivo opisujući mu grafički sve detalje o slučaju preko telefona. Policija je sa druge strane saopštila da je on sam tražio ove informacije.

– 2019. godine, policajci su sproveli detaljnu istragu o Lindinoj smrti koja je rezultirala presudom od najmanje 18 godina zatvora za muškarca… U vreme Lindine smrti, policijski službenici, uključujući specijaliste za komunikaciju sa porodicama, bili su u bliskom kontaktu sa jednim od njenih rođaka. Policajcima nisu date nikakve informacije u vezi sa decom koju je Linda imala. Policijska uprava je obaveštena da je jedno od Lindine dece kontaktiralo policiju i zatražilo detalje u vezi smrti njegove majke. Detektiv je istog dana razgovarao sa njim telefonom i odgovorio na pitanja o tome kako je Linda umrla i o krivičnom postupku koji je pokrenut, kako je traženo. Nije primljena nijedna žalba – saopštili su iz policije.

U danima između čitanja izveštaja i potvrde majčine smrti od strane policije, Ris je pronašao svoju tetku Donu na preko sajta ancestry.co.uk i kontaktirao njenog sina na Fejsbuku.

Rođaci su tvrdili da su pokušali da pronađu Risa da mu saopšte vest o njegovoj majci, a Dona mu je dala hrpu starih fotografija, od kojih su mnoge prikazivale Risa i njegovu braću. One su bile zalepljene za zidove Lindinog stana.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.