SUTRA NASTAVAK PREGOVORA SA UKRAJINOM! Šef delegacije Rusije naglasio 1 KLJUČNU stvar
Vladimir Medinski, Foto: Profimedia, EPA-EFE/PAVEL GOLOVKIN / POOL

AUUUU!

SUTRA NASTAVAK PREGOVORA SA UKRAJINOM! Šef delegacije Rusije naglasio 1 KLJUČNU stvar

Čini se da komentari Medinskog pobijaju ranije izveštaje u kojima se sugeriše da je Moskva "verbalno" pristala na ključne ukrajinske predloge

Objavljeno: 15:57h

Rusija je saopštila da će se mirovni pregovori sa Ukrajinom nastaviti sutra, ali da nisu dovoljno napredovali za sastanak dva predsednika, kao i da je stav Moskve o statusu Krima i Donbasa ostao nepromenjen.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Savetnik ruskog predsednika i šef delegacije Rusije u pregovorima sa Ukrajinom, Vladimir Medinski, izjavio je da će se razgovori sa Kijevom nastaviti sutra, prenosi Rojters.

On je naglasio da pozicija Moskve o Krimu i Donbasu ostaje nepromenjena, kao i da trenutno nije spreman nacrt mirovnog sporazuma za bilo kakav sastanak strana na najvišem nivou.

Čini se da komentari Medinskog pobijaju ranije izveštaje u kojima se sugeriše da je Moskva "verbalno" pristala na ključne ukrajinske predloge.

Ukrajinski pregovarač David Arahamija rekao je medijima juče da je Rusija "dala zvanični odgovor na sve stavove, a to je da prihvata ukrajinski stav, osim po pitanju Krima (koji je Rusiji pripojen 2014.)".

1 / 5 Foto: EPA-EFE/ TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE H

U postu na Telegramu Medinski je napisao: "Nacrt sporazuma nije spreman za podnošenje na sastanak na vrhu. Ponavljam uvek iznova: pozicija Rusije o Krimu i Donbasu ostaje neizmenjena".

Bonus video:

00:37

Ljudi u panici: Obilne kiše u Brazilu odnele osam života

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.