OGLASIO SE PUTIN: "Rusija i Belorusija se suočavaju sa spoljnim pritiscima"
Vladimir Putin, Foto: AP

rat u ukrajini

OGLASIO SE PUTIN: "Rusija i Belorusija se suočavaju sa spoljnim pritiscima"

Putin je dodao da je posebno važna koordinacija napora na međunarodnoj sceni i jačanje odbrambenog potencijala Rusije i Belorusije

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da se Rusija i Belorusija suočavaju sa spoljnim pritiskom bez presedana i istakao da najbolji odgovor na, kako je naveo, „neprijateljske akcije“ treba da bude jačanje integracija.

Putin je, u čestitki Belorusiji povodom Dana jedinstva naroda Belorusije i Rusije, istakao da su u poslednje vreme Moskva i Minsk suočeni sa nezabeleženim spoljnim pritiskom.

„Siguran sam da najbolji odgovor na neprijateljske akcije jednog broja država treba da bude svestrano jačanje rusko-beloruskih veza, jačanje uzajamno korisnih integracionih procesa i bilateralna saradnja u svim oblastima“, istakao je ruski lider u čestitki, prenosi RIA Novosti.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Profimedija

Putin je dodao da je posebno važna koordinacija napora na međunarodnoj sceni i jačanje odbrambenog potencijala Rusije i Belorusije.

Kako je saopštila pres-služba Ambasade Rusije u Belorusiji, ruski ambasador Boris Grizlov pročitao je Putinovu čestitku na svečanom obeležavanju Dana jedinstva naroda Belorusije i Rusije, u Boljšoj teatru za operu i balet u Minsku.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.