GASPROM JE DONEO NAJNOVIJU ODLUKU, IZDATO VAŽNO SAOPŠTENJE!
Severni tok 2, Foto: Profimedia

napeto

GASPROM JE DONEO NAJNOVIJU ODLUKU, IZDATO VAŽNO SAOPŠTENJE!

Nemački Gasprom takođe ima ogranke u Švajcarskoj i Češkoj

Objavljeno:

Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je danas da je izlašao iz vlasništva kompanije Gasprom Nemačka, prenose ruski i zapadni mediji.

U saopštenju ruskog gasnog holdinga se navodi da je okončao učešće u kompaniji Gasprom Nemačka i svim njenim jedinicama, uključujući Gasprom Marketing & Trejding, ne iznoseći podrobnije detalje i objašnjenja, izveštava Rojters.

Severni tok 2
foto: Profimedia

Nemački poslovni dnevnik Handelsblat objavio je u četvrtak da nemačko Ministarstvo ekonomije razmatra eksproprijaciju jedinica Gasproma i Rosnjefta u toj zemlji zbog zabrinutosti za sigurnost snabdevanja energijom, a Kremlj je na to danas odgovorio da bi svaki takav potez predstavljao kršenje međunarodnog prava.

Rojters napominje da Gaspromovo saopštenje stiže u trenutku napetih odnosa između dve zemlje zbog insistiranja Moskve na prelazak plaćanja ruskog gasa u rubljama sa evra i dodaje da nije jasno kako će ovaj potez uticati na snabdevanje Nemačke gasom iz Rusije, iz koje uvozi oko 40 odsto svojih potreba.

Kompanija Gasprom Nemačka ima sedište u Berlinu i njen osnivač i jedini akcionar je Gasprom Eksport, podružnica iz čijeg je vlasništva ruski gasni div izašao 31. marta, preneo je Tass.

Nemački Gasprom takođe ima ogranke u Švajcarskoj i Češkoj.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.