HAOS: Ponovo pala krv između Izraelaca i Palestinaca
Palestina, Foto: EPA/ABED AL HASHLAMOUN

UŽAS

HAOS: Ponovo pala krv između Izraelaca i Palestinaca

"Tokom operacije teroristi su zapucali na naše snage. Izraelski vojnici uzvratili su vatrom u kojoj su napadači poginuli. Jedan izraelski vojnik lakše je ranjen", piše u saopštenju

Objavljeno:

Izraelske snage ubile su najmanje dva Palestinca na Zapadnoj obali u sukobima nakon smrtonosnih arapskih napada s 11 ubijenih Izraelaca.

U odvojenom napadu Palestinac je teško ranio putnika prie nego što je ubijen, prenose agencije.

Prema palestinskom ministarstvu zdravlja, u sukobima koji su izbili tokom izraelske racije poginuli su jedan sedamnaestogodišnji i jedan dvadesettrogodišnji Palestinac.

Izrael
foto: Profimedia

Izraelska vojska je saopštila da su vojne snage i granična policija ušle u izbeglički kamp Dženin kako bi "privele osumnjičene za terorističke napade".

"Tokom operacije teroristi su zapucali na naše snage. Izraelski vojnici uzvratili su vatrom u kojoj su napadači poginuli. Jedan izraelski vojnik lakše je ranjen", piše u saopštenju.

U četvrtak je, podseća Rojters, jedan Izraelac izboden nožem u naselju Guš Etzion na Zapadnoj obali.

Agencija Frans pres izveštava o napadu putnika naoružanog nožem u autobusu u blizini kolonije Elazar.

"Terorista je nožem napao putnika u autobusu. Putnik je povređen i prebačen u bolnicu. Civil u autobusu je pucao na teroristu i ubio ga", objavila je izraelska vojska u saopštenju.

U utorak je Palestinac iz Dženina vatrenim oružjem ubio petoro ljudi u predgrađu Tel Aviva, pre nego što je i sam ubijen, čime je broj ubijenih u arapskim napadima u Izraelu tokom proteklog dana dostigao 11.

U nedelju, na dan izraelsko-arapskog mitinga na jugu Izraela, arapski napadač sa severa zemlje ubio je dva policajca u Haderi, gradu 50 kilometara severno od Tel Aviva. I on je ubijen, a odgovornost za napad u Haderi preuzela je Islamska država.

Premijer Naftali Benet najavio je niz mera za, kako je rekao, novi talas napada. Kasno u sredu, Benet je razgovarao sa predsednikom Džoom Bajdenom, koji je, prema američkoj ambasadi, "izrazio svoje najdublje saučešće nakon užasnih terorističkih napada".

(Espreso / Jutarnji list / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.