HAMAS I ISLAMSKI DŽIHAD SE OGLASILI POSLE KRVOPROLIĆA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

Jezivo

HAMAS I ISLAMSKI DŽIHAD SE OGLASILI POSLE KRVOPROLIĆA!

Islamski džihad je ocenio da je taj treći napad u Izraelu u roku od nedelju dana preteča operacija čiji je cilj da se dospe duboko u, kako je navedeno, cionistički entitet

Objavljeno:

Palestinske ekstremističke organizacije pozdravile su oružani napad u gradu Bnei Braku kraj Tel Aviva u kome je večeras ubijeno pet Izraelaca, ali nijedna nije preuzela odgovornost.

"Operacija Tel Aviv naglašava jedinstvo palestinskog naroda svuda gde žive", rekao je zvaničnik Hamasa Mušir al Masri, vladajućeg u pojasu Gaze, za radio stanicu povezanu sa tom islamskom organizacijom.

Islamski džihad je ocenio da je taj treći napad u Izraelu u roku od nedelju dana preteča operacija čiji je cilj da se dospe duboko u, kako je navedeno, cionistički entitet, preneli su izraelski mediji.

Napadača na motociklu koji je identifikovan kao 26-godišnji Dia Hamaršeh iz Jabada kraj Dženina na okupiranoj Zapadnoj obali je ubila policija na poprištu napada.

1 / 4 Foto: Profimedia

Na video snimcima postavljenim na društvenim mrežama vidi se nekoliko desetina mladih Palestinaca kako se u znak podrške okupljaju mestu u kome je on živeo.

U Bnei Braku okupilo se u medjuvremenu takodje nekoliko desetina ljudi da ispolji gnev zbog smrtonosnog napada.

Premijer Izraela Naftali Benet je izjavio da se ta zemlja suočava sa "talasom arapskog terorizma" i izrazio saučešće porodicama žrtava.

"Borićemo se protiv terora istrajno i tvrdoglavo i gvozdenom pesnicom. Neće nas pomeriti odavde. Mi ćemo pobediti", rekao je Benet.

 Naftali Benet
Naftali Benetfoto: Profimedia

Ministar odbrane Izreala Beni Ganc je najavio da će bezbednosne snage upotrebiti sva sredstva da se okonča niz smrtonosnih terorističkih napada i objavio na Tviteru da su ta zemlja i njen narod prolazili kroz teška vremena i da su uvek pobedjivali odlučnošću i snagom i tako će biti i ovog puta.

Napad u Bnei Braku su medju prvima osudili su britanski i ambasador EU u Izraelu.

Policija je uhapsila osam osumnjičenih osoba koje su nelegalno ušle u Izrael, ali se ne veruje da oni imaju veze sa napadačem, već se smatra da je delovao sam.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.