POSLANIK OTKRIO DA JE BIO SILOVAN, ŠOK!
Silovan poslanik Džejmi Volis, Foto: Printscreen/you Tube

džejmi volis

POSLANIK OTKRIO DA JE BIO SILOVAN, ŠOK!

Poslanici iz različitog političkog spektra poslali su poruke podrške nakon Volisove izjave na Tviteru

Objavljeno: 17:28h

Poslanik Torijevaca Džejmi Volis je objavio da je trans osoba u veoma ličnom postu na Tviteru u kojem takođe iznosi svoja iskustva silovanja i ucene.

On je rekao da mu je dijagnostikovana rodna disforija i dodao da se "tako osećao još od malih nogu".

Volis je takođe detaljno opisao brojne traumatske incidente, uključujući pokušaj ucene 2020. godine, zatim incident prošlog septembra kada ga je silovao muškarac koga je upoznao onlajn i saobraćajnu nesreću u novembru kada je pobegao sa lica mesta, piše Sky News.

Poslanici iz različitog političkog spektra poslali su poruke podrške nakon Volisove izjave na Tviteru.

- Preplavljen sam ljubaznošću i podrškom koju sam dobio u poslednjih nekoliko sati - napisao je poslanik Torijevaca u odgovoru.

- Ponosan sam što sam potpuno otvoren i iskren u vezi sa borbama koje sam imao, i koje nastavljam da imam sa svojim identitetom - dodao je.

Originalna poruka objavljena je na društvenoj mreži rano jutros, nakon skupa za poslanike Torijevaca na kojem se Boris Džonson navodno našalio o pitanjima transrodnosti.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Dobro veče dame i gospodo, ili kako bi to rekao Kir Starmer (predsednik britanske Laburističke stranke), ljudi kojima je pri rođenju dodeljeno da budu žene ili muškarci - rekao je Džonson prema pisanju Politico.

Britanski premijer je kasnije objavio tvit podrške Volisovom postu u kom je napisao da je za deljenje priče "bila potrebna ogromna hrabrost".

- Hvala Džejmiju Volisu na njegovoj hrabrosti, koja će nesumnjivo podržati druge - dodao je Džonson.

"Ja sam trans osoba. Ili da budem precizniji, želim to da budem"

- Ja sam trans. Ili, tačnije, želim to da budem. Dijagnostifikovana mi je rodna disforija i tako se osećam od malena. Nisam imao nameru da ovo ikada podelim sa vama. Uvek sam zamišljao da ću napustiti politiku pre nego što izgovorim ovo naglas - napisao je Volis u svojoj izjavi na Tviteru.

On je takođe napisao da ga je u aprilu 2020. godine "neko ucenjivao, razotkrio ocu i slao fotografije drugim članovima porodice", zahtevajući 50.000 funti "da bi ćutao".

- Neko vreme je izgledalo kao da ću moći da nastavim, da idem dalje. Uvek bi bilo teško biti poslanik i sakriti nešto ovako, ali sam arogantno pretpostavio da sam spreman za to. Pa, nisam. Pre nekoliko meseci, u septembru, "smuvao" sam se sa nekim koga sam upoznao onlajn i kada sam odabrao da kažem "ne" na osnovu toga što on nije hteo da koristi kondom, odlučio je da me siluje. Nisam bio svoj od ovog incidenta i mislim da se nikada neću oporaviti. To nije nešto što ikada možete zaboraviti, i nije nešto od čega ćete ikada krenuti dalje. Od tada su stvari zaista poremećene. Nisam u redu - dodao je.

- Kada sam 28. novembra slupao auto, pobegao sam sa lica mesta. To sam učinio jer sam bio prestravljen. Imam posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) i iskreno nemam predstavu šta sam uradio, osim što me je preplavio osećaj straha. Žao mi je što se čini da sam "pobegao", ali to u tom trenutku nije bilo ono što se desilo - nastavio je.

Volis je rekao da je dobio "veliku podršku" od kolega.

Između ostalih, ministarka spoljnih poslova Liz Trus je rekla: "Svaka čast, Džejmi Volis, za to što si progovorio".

Bivši kancelar Džordž Ozborn, takođe hvaleći Volisovu hrabrost, rekao je: "Komentarišemo stvari koje su se pogoršale u politici, ali mnoge stvari su postale bolje. Da je torijevski poslanik ovo rekao kada sam prvi put izabran pre 20 godina, oni bi bili proganjani, a ne bi im bilo aplaudirano niti bi bili podržani".

Policija Južnog Velsa saopštila je u decembru da je Volis "pomagao policiji u njihovim istragama" nakon nesreće u novembru kada je automobil udario u stub ulične rasvete u Kaubridžu u ranim jutarnjim satima. Dodali su da nije bilo prijavljeno da ima povređenih.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.