RASTU TENZIJE IZMEĐU RUSKOG LIDERA I ZAPOVEDNIKA? Američki zvaničnik: Putin misli da mu vojska ne govori ISTINU!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

ZATEŽE SE SITUACIJA

RASTU TENZIJE IZMEĐU RUSKOG LIDERA I ZAPOVEDNIKA? Američki zvaničnik: Putin misli da mu vojska ne govori ISTINU!

Ruski predsednik, tvrdi američki zvaničnik, smatra da ga je vojska "prevarila" u izveštajima o specijalnoj operaciji u Ukrajini

Objavljeno:

Američki zvaničnik rekao je za NBC da zbog neuspeha ruske vojske u Ukrajini rastu tenzije između ruskog predsednika Vladimira Putina i vojnih zapovednika odnosno Ministarstva odbrane.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Ruski predsednik, tvrdi američki zvaničnik, smatra da ga je vojska "prevarila" u izveštajima o specijalnoj operaciji u Ukrajini. Službenik je dodao kako informacije o ruskim gubicima, ali i uticaju zapadnih sankcija, ne dolaze do Putina jer se "njegovi savetnici ne usuđuju da mu kažu istinu".

1 / 6 Foto: Profimedia

- Postoje tenzije između Putina i Ministarstva odbrane zbog Putinovog nepoverenja u čelnike ministarstva - rekao je zvaničnik.

Zvaničnik je rekao da Putin nije znao da njegova vojska "koristi i gubi regrute u Ukrajini, što pokazuje jasan slom u protoku tačnih informacija ruskom predsedniku".

Ispostavi li se da su ove informacije utemeljene, to bi moglo objasniti razlike u izjavama nekih ruskih ministara i službenika, koji sve pomirljivije govore o pregovorima s Ukrajinom, i samog Putina, koji i dalje ostavlja utisak čoveka nespremnog na kompromis, javlja Sky News.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.