"ZAŠTO BIH VAM TO REKAO, NE BUDITE BLESAVI"?! Bajden poludeo na novinara nakon što ga je pitao OVO!
Džo Bajden, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

"ZAŠTO BIH VAM TO REKAO, NE BUDITE BLESAVI"?! Bajden poludeo na novinara nakon što ga je pitao OVO!

Stručnjaci ocenjuju da NATO i Bajdenova administracija aktivno, ali privatno, šalju poruke raznim stranama da pokušaju da spreče upotrebu hemijskog oružja u Ukrajini.

Objavljeno:

Predsednik Džo Bajden nazvao je dopisnika Foks njuza „blesavim“ nakon što je zamoljen da iznese potencijalni odgovor SAD na Rusiju koja koristi hemijsko oružje u napadima.

Bajdenova administracija je upozorila da bi ruski predsednik Vladimir Putin potencijalno mogao da izvede napad hemijskim oružjem u Ukrajini. Bajden je odbio da ulazi u detalje o američkoj strategiji u slučaju napada, kako bi izbegao izveštavanje ruske vojske, prenosi Njuzvik.

Tokom konferencije za štampu o invaziji na Ukrajinu, dopisnik Foks njuza Piter Dusi zatražio je od predsednika da objasni.

Bajden je odgovorio rekavši da bi ruske akcije „izazvale značajan odgovor“ Sjedinjenih Država i NATO-a. Nakon što je Dusi zatražio od Bajdena da pojasni detalje, predsednik je to odbio.

„Neću vam reći“, rekao je Bajden.

- Zašto bih ti rekao? Ne budi blesav.

Dusi je tvrdio da svet želi da zna njegov odgovor. Brza rasprava je završena tako što je Bajden rekao da ne bi želeo da daje detalje američkog plana ruskoj vojsci.

„Svet želi da zna mnogo stvari“, rekao je Bajden.

– Neću da kažem šta bi bio odgovor jer to onda zna i Rusija.

Bajden je u prošlosti nejasno odgovorio na isto pitanje. Prošle nedelje, na pitanje da li će Putinovo hemijsko oružje izazvati reakciju NATO-a, predsednik je odgovorio da, ali nije ulazio u detalje.

1 / 8 Foto: Profimedia

– Odgovorili bismo ako Putin to iskoristi. Priroda odgovora zavisiće od prirode upotrebe.

Eksperti su procenili da bi Bajdenova administracija i Zapad mogli da reaguju. Metju Ban, Džejms R. Šlezinger, profesor energetike, nacionalne bezbednosti i spoljnopolitičke prakse na Školi vlade Džon F. Kenedi na Univerzitetu Harvard, ocenio je pretnju od hemijskog napada u Ukrajini.

Bunn je objasnio da se hemijsko oružje retko koristi u vojnim napadima, ali se to dogodilo. On je naveo najnoviji događaj u Siriji, 2019. godine, kada je sirijska vlada, uz rusku podršku, upotrebila hemijsko oružje, ostavivši za sobom stotine hiljada mrtvih.

Pretpostavljam da NATO i Bajdenova administracija aktivno, ali privatno, šalju poruke raznim stranama kako bi pokušali da spreče da se to dogodi“, rekao je Bun.

„Rusija bi bila potpuno izolovana u svetu ako bi upotrebila bilo koje od ovih oružja protiv civila“, nastavio je on.

- 35 zemalja se uzdržalo od rezolucije Generalne skupštine UN kojom se osuđuje ruska invazija, uključujući neke velike kao što su Kina i Indija. Gotovo sve zemlje bi osudile Rusiju ako bi krenula u ovom pravcu, a neke koje su ranije odbile da se pridruže sankcijama mogle bi da se pridruže zemljama koje su to učinile.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.