U NAGORNO-KARABAHU UVEDENO RATNO STANJE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

SAOPŠTENO JE

U NAGORNO-KARABAHU UVEDENO RATNO STANJE!

Za primenu privremenih ograničenja prava i sloboda utvrđenih tom uredbom nadležni su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Služba nacionalne bezbednosti nepriznatih republika

Objavljeno: 23:11h

Predsednik nepriznate Republike Nagorno-Karabah Araik Harutjunjan potpisao je ukaz o privremenom ograničavanju prava i sloboda zbog uvođenja ratnog stanja, navedeno je na Telegram kanalu zvaničnog informativnog centra NKR.

"Predsednik Republike Nagorno-Karabah Arajik Harutjunjan potpisao je ukaz o privremenom ograničavanju prava i sloboda u uslovima ratnog stanja proglašenog na teritoriji Republike Arcah (Nagorno-Karabah)", navodi se u saopštenju, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema uredbi, ograničeno je pravo na slobodu okupljanja, a zabranjeni su i štrajkovi.

"Pored toga, obustavlja se rad organizacija koje se bave propagandom ili drugim aktivnostima usmerenim protiv odbrambenih sposobnosti i bezbednosti Republike Arcah", navedeno je kanalu Telegram.

Za primenu privremenih ograničenja prava i sloboda utvrđenih tom uredbom nadležni su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Služba nacionalne bezbednosti nepriznatih republika.

Rusija: Snage Azerbejdžana izvele četiri napada dronom u Nagorno-Karabahu

Oružane snage Azerbejdžana ušle su u zonu odgovornosti ruske mirovne misije u Nagorno-Karabahu i izvele četiri udara na oružane formacije Nagorno-Karabaha, koristeći bespilotnu letelicu Bajraktar TB2 u blizini sela Furuh, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Oružane snage Azerbejdžana su od 24. do 25. marta, kršeći odredbe trilateralne izjave lidera Rusije, Azerbejdžana i Jermenije od 9. novembra 2020. godine, ušle u zonu odgovornosti ruskog mirovnog kontingenta u Nagorno-Karabahu i postavle osmatračnicu, navedeno je u saopštenju, preneo je TASS.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana odbacilo Rusku verziju događaja

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana odbacilo je verziju događaja Moskve i opisalo rusku izjavu kao "jednostranu".

U njemu se navodi da su "ilegalne" jermenske oružane jedinice pokušale da izvrše čin sabotaže, ali su morale da se povuku kada su primenjene "neposredne mere". Ponovila je posvećenost Azerbejdžana „trosmernoj izjavi“ – sporazumu koji je potpisao sa Jermenijom i Rusijom u novembru 2020. za okončanje vojnog sukoba oko regiona Nagorno-Karabaha nakon više od mesec dana krvoprolića.

Bonus video:

03:47

Mariupolj posle sukoba izgleda kao grad iz horor filmova

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.