OSLOBOĐEN DRŽAVLJANIN SAD KOG SU RUSKE SNAGE UHAPSILE U UKRAJINI: Pokušao da pređe granicu sa Turskom
Ilustracija, Foto: Profimedia

zvanično

OSLOBOĐEN DRŽAVLJANIN SAD KOG SU RUSKE SNAGE UHAPSILE U UKRAJINI: Pokušao da pređe granicu sa Turskom

Džejkob je u novembru prošle godine otputovao u Ukrajinu, gde se zaposlio kao nastavnik engleskog i nešto kasnije venčao se sa svojom dugogodišnjom devojkom, Ukrajinkom

Objavljeno:

Državljanin SAD kog su ruske snage uhapsile u Ukrajini pušten je na slobodu, rekla je amerika senatorka Ejmi Klobučar. Tajler Džejkob (28), iz Vajone u Minesoti, je priveden, dok je pokušavao da pređe iz Ukrajine u Tursku.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Klobučar je rekla da se obratila Stejt departmentu i povezala se sa američkim ambasadorom u Moskvi Džonom Saliveanom, koji je intervenisao kod predstavnika ruske vlade.

Džejkob je u novembru prošle godine otputovao u Ukrajinu, gde se zaposlio kao nastavnik engleskog i nešto kasnije venčao se sa svojom dugogodišnjom devojkom, Ukrajinkom.

Par je posle venčanja živeo u Hersonu, ukrajinskoj luci na Crnom moru. Džejkob je u gradu ostao i nakon početka ruske invazije prošlog meseca, ali je konačno odlučio da pokuša da ode iz Ukrajine.

Zajedno sa prijateljima iz Turske ušao u autobus koji je krenuo ka turskoj granici, ali je priveden na kontrolnom punktu u Armjansku.

Tajler Džejkob, supruga i ćerka, planiraju da otputuju u Minesotu.

Bonus video:

03:47

Mariupolj posle sukoba izgleda kao grad iz horor filmova

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.