IZ VAŠINGTONA PORUČUJU DA PRAVE PLAN ZBOG RUSIJE: Zaista se nadamo da DO OVOGA NEĆE DOĆI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

SUKOBI U UKRAJINI

IZ VAŠINGTONA PORUČUJU DA PRAVE PLAN ZBOG RUSIJE: Zaista se nadamo da DO OVOGA NEĆE DOĆI!

Saliven kaže da je američki predsednik Džo Bajden spreman da odgovori odlučno, zajedno sa ostalim članicama Alijanse u slučaju da Rusija napadne

Objavljeno: 21:59h

Vašington i NATO saveznici prave planove za slučaj da Rusija napadne neku teritoriju NATO, izjavio je danas američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

Govoreći o zapadnom vojnom snabdevanju Ukrajine, Saliven je rekao da razmatraju mogućnosti u slučaju da Rusija odluči da napadne NATO teritoriju upravo zbog toga što se odatle nauoružava Ukrajina ili zbog bilo kog drugog konteksta, preneo je TASS.

Saliven kaže da je američki predsednik Džo Bajden spreman da odgovori odlučno, zajedno sa ostalim članicama Alijanse u slučaju da Rusija napadne.

Kuleba: Nema konsenzusa sa Rusijom o četiri tačke

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je danas da su mirovni pregovori koji se vode sa Rusijom teški i negirao navode da je napravljen napredak u rešavanju četiri od šest ključnih pitanja.

- Nema konsenzusa sa Rusijom o četiri tačke - naveo je Kuleba na Fejsbuku.

Kako je dodao, "pregovarački proces je vrlo težak", prenosi Rojters.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Ukrajinska delegacija zauzela je čvrst stav i ne odustaje od svojih zahteva. Mi, pre svega, insistiramo na prekidu vatre, bezbednosnim garancijama i teritorijalnom integritetu Ukrajine - naveo je Kuleba.

Ranije su turska televizija NTV i drugi mediji preneli da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao da je došlo do napretka u pregovorima.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.