BAJDEN NAKON SAMITA U BRISELU: NATO formira 4 nove BORBENE grupe, 3 stižu u naš KOMŠILUK!
Džozef Bajden, Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

podržavaju zelenskog

BAJDEN NAKON SAMITA U BRISELU: NATO formira 4 nove BORBENE grupe, 3 stižu u naš KOMŠILUK!

Bajden je rekao da će SAD nastaviti da podržavaju ukrajinskog predsednika Zelenskog i njegovu vladu sa "značajnim i sve većim količinama bezbednosne pomoći u borbi protiv ruske agresije i očuvanju njihovog prava na samoodbranu"

Objavljeno: 15:48h

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da se NATO alijansa složila da uspostavi četiri nove borbene grupe u Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

U saopštenju nakon NATO samita lidera u Briselu, Bajden je rekao da je uspostavljanje novih borbenih grupa "jak znak da će kolektivno braniti i štititi svaki pedalj NATO teritorije".

1 / 4 Foto: EPA-EFE/Radek Pietruszka POLAND OUT

- Do NATO samita u junu, napravićemo planove za dodatne snage i sposobnosti za jačanje NATO odbrane - rekao je on.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/Radek Pietruszka POLAND OUT

Bajden je rekao da će SAD nastaviti da podržavaju ukrajinskog predsednika Zelenskog i njegovu vladu sa "značajnim i sve većim količinama bezbednosne pomoći u borbi protiv ruske agresije i očuvanju njihovog prava na samoodbranu".

Podsetimo, na današnjem samitu NATO-a u Briselu, lideri članica su se složili da pruže dalju podršku Ukrajini u vidu opremanja vojnim zalihama - uključujući protivtenkovske i protivvazdušne odbrambene sisteme i dronove, rekao je generalni sekretaro NATO-a Jens Stoltenberg.

Bonus video:

04:45

KONSTRAKTINA PESMA TEŠKA UVREDA Eva Ras osula paljbu po zdravoj umetnici: Izazvala ŠOK izjavom SVAKO KO JE PODRŽAVA JE PROTIV MENE

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.