OVAKO SE KLINTON OPROSTIO OD MEDLIN OLBRAJT! Odmah je počeo od Kosova...
Medlin Olbrajt i Bill Klinton, Foto: Profimedia

klinton

OVAKO SE KLINTON OPROSTIO OD MEDLIN OLBRAJT! Odmah je počeo od Kosova...

Klinton je podsetio na detinjstvo Olbrajtove, tvrdeći da je bila "savršen lider za vreme u kom je živela"

Objavljeno:

Bivši američki predsednik i glavni krivac za NATO agresiju Bil Klinton oprostio se od svoje saučesnice u bombardovanju SR Jugoslavije Medlin Olbrajt, koja je preminula od raka 23. marta.

Bil Klinton kaže da su on i njegova supruga Hilari "izuzetno tužni zbog smrti Olbrajtove, koja je bila jedan od najboljih državnih sekretara, sjajan ambasador u UN, briljantna profesorka i izvanredno ljudsko biće".

Klinton je podsetio na detinjstvo Olbrajtove, tvrdeći da je bila "savršen lider za vreme u kom je živela". Takođe je smatrao prijateljicom, i podsetio na otkrivanje spomenika Olbrajtovoj na tzv. Kosovu, njihovom zajedničkom "čedu".

- Pre gotovo tri godine, zajedno smo otputovali da proslavimo 20. godišnjicu borbe (tzv.) Kosova za nezavisnost, gde joj je podignut spomenik u Prištini. Taj srećan dan je zaslužila - napisao je Klinton.

Zanimljivo je da je Klinton juče za Si-En-En, pričajući o Olbrajtovoj, rekao da je njihov poslednji razgovor provela govoreći o Ukrajini.

- Ona je podržala sve što možemo da uradimo za Ukrajinu. I to je sve o čemu je želela da priča. Bila je srećna. Bila je raspoložena - rekao je Klinton.

Podsećamo, bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt preminula je juče od raka.

Rođena kao Mari Jana Korbelova, Olbrajt je emigrirala u SAD iz Čehoslovačke sa porodicom 1948. godine. Doktorat je odbranila na Univerzitetu Kolumbija 1975. godine. Radila je za bivšeg senatora Edmunda Maskija i Zbignnjeva Bžežinskog u Nacionalnom savetu bezbednosti.

1 / 9 Foto: Profimedia

Olbrajtova će ostati poznata po snažnoj antisrpskoj retorici, dok je za vreme obavljanja funkcije šefice diplomatije SAD bila jedan od glavnih zagovornika bombardovanja SRJ 1999. godine.

Bonus video:

00:32

Obeležava se 23. godišnjica NATO agresije nad Srbijom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.