ŠTA SE TO DEŠAVA SA ISPORUKOM GASA U EVROPU? Gasprom se UPRAVO OGLASIO
Ilustracija, Foto: Profimedia

SNABDEVANJE GASOM

ŠTA SE TO DEŠAVA SA ISPORUKOM GASA U EVROPU? Gasprom se UPRAVO OGLASIO

Evropa je povećala kupovinu gasa od Rusije u vreme rasta cena usled hladnog vremena, nedostatka vetra i pogoršanja situacije u Ukrajini

Objavljeno: 18:32h

Kompanija "Gasprom" nastavlja da redovno isporučuje gas u Evropu preko teritorije Ukrajine, saopštio je portparol kompanije Sergej Kuprijanov.

On je rekao da se isporuke vrše u skladu sa zahtevima evropskih kupaca i da je danas transportovano 106,5 miliona metara kubnih gasa, prenio je TAŠ.

Ova količina je u skladu sa dugoročnim narudžbinama.

Evropa je povećala kupovinu gasa od Rusije u vreme rasta cena usled hladnog vremena, nedostatka vetra i pogoršanja situacije u Ukrajini.

1 / 5 Foto: Profimedia

Od početka marta Gasprom je u devet evropskih zemalja povećao isporuke gasa. Hrvatska je povećala narudžbinu za 111 odsto, Poljska za 72 a Bugarska za 24 odsto, prenosi portal "Energija Balkana"

I pored rata u Ukrajini ruski Gasprom je u martu izvezao više gasa u devet evropskih zemalja, uključujući Bugarsku, objavio je polovinom marta Bugarski radio.

Tokom prvih 15 dana marta Gasprom je značajno povećao izvoz gasa na mesečnom nivou u devet evropskih zemalja, uključujući Bugarsku, saopštila je ruska kompanija. Isporuka gasa Bugarskoj povećana je za više od 24 odsto. A najveće povećanje isporuka gasa je za Poljsku – 72 odsto i Hrvatsku – čak 111 odsto.

Bonus video:

00:42

Potresan snimak! Ukrajina: Plamen odneo sve, vatrogasci se jedva izborili sa ovom pretnjom

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.