EVROPSKA ZEMLJA ŽELI DA PROTERA 45 RUSKIH DIPLOMATA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

TENZIJE?

EVROPSKA ZEMLJA ŽELI DA PROTERA 45 RUSKIH DIPLOMATA!

Agencija unutrašnje bezbednosti ukazuje da Rusija postupa sve ofanzivnije prema Poljskoj

Objavljeno:

Agencija unutrašnje bezbednosti predala je Ministarstvu spoljnih poslova spisak 45 ruskih diplomata i njihovih saradnika i zatražila njihovo proterivanje jer je, prema saznanjima te službe, reč o agentima s diplomatskim pokrićem.

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ambasadora Ruske Federacije u Varšavi Sergeja Andrejeva da mu danas uruči notu o proterivanju oko 40 ruskih diplomata.

"Agencija unutrašnje bezbednosti ukazuje da Rusija postupa sve ofanzivnije prema Poljskoj. Spremna je lista 45 lica iz diplomatskih krugova koji rade za obaveštajne službe Rusije. Imajući u vidu politiku Rusije prema Poljskoj i rusku agresiju na Ukrajinu zatraženo je od ministarstva da se proteraju iz Poljske", kazao je danas portparol koordinatora službi bezbednosti Stanjislav Žarin.

Novinarima je Žarin saopštio i da je 17. marta uhapšen Poljak zbog osnovanih sumnji da je špijunirao u korist ruske civilne obaveštajne službe, za šta mu preti najmanje tri godine zatvora.

1 / 5 Foto: Profimedia

Uhapšeni je bio zaposlen u Arhivu Varšave a, kako je kazao Žarin, imajući u vidu kakvi dokumenti su mu bili dostupni, ocenjeno je da je njegova saradnja sa ruskim obaveštajnim službama pretnja bezbednosti poljske države.

Bonus video:

00:11

Pronađen leš u Nišavi

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.