"NAKON OVOG RATA, BIĆE STVORENA NOVA RUSIJA, UKRAJINA I EVROPA": Vapaj ESTONIJE NATO-u, ledi krv u žilama!
NATO, Foto: Profimedia, Wikipedia, Japan Ministry Of Defense

upozorenje estonskog pregovarača

"NAKON OVOG RATA, BIĆE STVORENA NOVA RUSIJA, UKRAJINA I EVROPA": Vapaj ESTONIJE NATO-u, ledi krv u žilama!

Uoči samita NATO-a u četvrtak, Jonatan Vseviov, stalni zvaničnik estonskog ministarstva spoljnih poslova, rekao je da Evropa i Severnoatlantski savez nikada neće moći da se vrate u svet koji je poznavao pre ruske invazije Ukrajine 24. februara

Objavljeno: 10:41h

Estonija je pozvala NATO da odustane od svog sadašnjeg "tripwire" stava u istočnoj Europi i da izgradi stalne snage u regiji sposobne da zaustave rusku ofanzivu.

Uoči samita NATO-a u četvrtak, Jonatan Vseviov, stalni zvaničnik estonskog ministarstva spoljnih poslova, rekao je da Evropa i Severnoatlantski savez nikada neće moći da se vrate u svet koji je poznavao pre ruske invazije Ukrajine 24. februara.

"Bićemo u potpuno novom sigurnosnom okruženju. Biće nova Ukrajina. Biće nova Rusija. Biće nova Evropa. Nema povratka na 23. februar", rekao je Vseviov za The Guardian.

Više od 20.000 vojnika NATO-a, od kojih su ogromna većina američke snage, raspoređeno je u baltičke države, Poljsku i ostatak istočne Evrope nakon invazije.

Podsećamo, ruski napad na Ukrajinu traje već 28. dan. Granatiranja gradova su postala svakodnevica. Iz Moskve je stigla nova pretnja, a glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da bi mogli koristiti nuklearno oružje ako se Rusija suoči s "egzistencijalnom pretnjom".

1 / 15 Foto: Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.