KREMLJ ODGOVORIO NA OPTUŽBE BAJDENA!
Dmitrij Peskov, Foto: Profimedia

SAJBER-NAPADI

KREMLJ ODGOVORIO NA OPTUŽBE BAJDENA!

Predsednik SAD Džo Bajden pozvao je danas kompanije da se zaštite od mogućih hakerskih napada Rusije koji bi mogli da se dogode kao ruski odgovor na uvedene sankcije toj zemlji zbog njene ofanzive na Ukrajinu

Objavljeno: 11:38h

Rusija, za razliku od zapadnih zemalja i SAD, ne bavi se banditizmom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarišući izjave američke strane o mogućim sajber napadima iz Moskve.

- Ruska Federacija se, za razliku od mnogih zapadnih zemalja, uključujući SAD, ne bavi banditizmom na državnom nivou - rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje da li Moskva dozvoljava mogućnost korišćenja sajbersfere za suprotstavljanje Zapadu.

Da podsetimo, predsednik SAD Džo Bajden pozvao je danas kompanije da se zaštite od mogućih hakerskih napada Rusije koji bi mogli da se dogode kao ruski odgovor na uvedene sankcije toj zemlji zbog njene ofanzive na Ukrajinu.

1 / 5 Foto: Profimedia

Peskov je rekao da je Putin spreman da objasni stav Rusije o Ukrajini, ali neće da govori pred parlamentima drugih zemalja.

- Ne možemo i ne želimo da preduzimamo inicijative. To su uglavnom one zemlje koje su preduzele veoma, veoma neprijateljske korake poslednjih nedelja - rekao je Peskov.

On je dodao da Rusija "ne stvara nikakve posebne strukture na teritorijama Ukrajine oslobođenim od nacionalista".

1 / 6 Foto: Profimedia

- Pre mnogo dana Rusija je predala nacrt dokumenata ukrajinskoj strani u okviru pregovaračkog procesa - Kijev je na nešto odgovorio, na nešto nije - dodao je Peskov.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.