NAVALJNI PONOVO PROGLAŠEN KRIVIM: Za sve 4 tačke optužnice za prevaru posebno velikih razmera
Aleksej Navaljni, Foto: Profimedia

PRESUDA

NAVALJNI PONOVO PROGLAŠEN KRIVIM: Za sve 4 tačke optužnice za prevaru posebno velikih razmera

Sud je utvrdio krivicu Navaljnog za sve četiri tačke optužnice za "prevaru posebno velikih razmera" koje su mu stavljene na teret

Objavljeno:

Sud u Moskvi proglasio je opozicionog lidera Alekseja Navaljnog krivim za prevaru posebno velikih razmera, objavljeno je danas.

Sudija Margarita Kotova je u presudi navela da je Navaljni "počinio prevaru, odnosno krađu tuđe imovine obmanom i povredom poverenja", prenosi Interfaks.

Prema presudi, sud je utvrdio krivicu Navaljnog za sve četiri tačke optužnice za "prevaru posebno velikih razmera" koje su mu stavljene na teret.

On je optužen i za nepoštovanje suda, a presuda po ovoj optužnici, kao i kazne za Navaljnog, biće izrečene naknadno.

Presuda Navaljnom je objavljena na saslušanju u popravnoj koloniji broj 2 u gradu Pokrov u Vladimirskoj oblasti.

Državno tužilaštvo je na ročištu 15. marta zatražilo od suda da proglasi Navaljnog krivim po svim tačkama optužnice i osudi ga na 13 godina zatvora i novčanom kaznom od 1,2 miliona rubalja.

Odbrana opozicionara insistirala je na oslobađajućoj presudi, negirajući njegovu krivicu.

1 / 7 Foto: Profimedia

Prema optužnici, Navaljni je stvorio organizovanu grupu koju su činili njegovi saradnici Leonid Volkov, Roman Rubanov i drugi saučesnici, koja je prikupljala novac od neograničenog broja ljudi za aktivnosti „Fonda za borbu protiv korupcije“, „Fond za zaštitu prava građana“ i „Štab Navaljnog“, kao kao i predsedničke kampanje 2018.

Na teret mu se stavlja da je umesto statutarnih aktivnosti nevladinih organizacija koje je organizovao, Navaljni novac trošio na ekstremizam i lične potrebe.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.