NAJNOVIJI POTEZ MARINE OVSJANIKOVE: Upravo je OVO URADILA!
Marina Ovsjanikova, Foto: Printscreen

marina ovsjanikova

NAJNOVIJI POTEZ MARINE OVSJANIKOVE: Upravo je OVO URADILA!

Ovsjanikova je upala u studio državnog Kanala Jedan dok su trajale vesti, i sa sobom nosila transparent sa natpisom „Prekinite rat. Ne verujte propagandi. Lažu vas ovde“

Objavljeno:

Novinarka ruske državne televizije Marina Ovsjanikova, koja je u živom programu protestovala protiv rata, pozvala je i druge Ruse da javno osude „jeziv rat“.

Ovsjanikova je za američki Ej-Bi-Si (ABC) rekla da je njen protest bio „spontan“, ali i da se nezadovoljstvo ruskom vladom u njoj gomilalo godinama, prenosi Glas Amerike.

Tvrdi da je to slučaj i sa mnogim njenim kolegama.

„Razgovarala sam sa prijateljima i kolegama, niko do zadnjeg momenta nije mogao da veruje da će se takva stvar desiti, da će početi ovaj jezivi rat“, rekla je Ovsjanikova za Ej-Bi-Si.

„Kada je rat počeo nisam mogla da spavam, da jedem. Odlazila sam na posao, ali je posle nedelju dana izveštavanja o ratu, atmosfera na Kanalu Jedan bila toliko neprijatna da sam shvatila da ne mogu tamo da ostanem“, kazala je ona.

Ispričala je da je razmišljala o tome da se pridruži nekom protestu na javnom mestu, ali je odustala kada je videla da je policija hapsila demonstrante.

„Odlučila sam da ipak uradim nešto drugo, značajnije. Da pokažem svetu da su Rusi protiv rata, a Rusima da pokažem da je sve ovo samo propaganda“, poručila je novinarka.

1 / 3 Foto: Printscreen/Facebook/MARINA OVSYANNIKOVA

Nada se da je podstakla druge ljude da progovore protiv rata.

Ovsjanikova je za francusku televiziju „France 24“ ispričala da je protest upropastio njenu porodicu, i da je posebno pogođen njen mlađi sin.

„Ali moramo da zaustavimo ovaj bratoubilački rat“, zaključila je ruska novinarka.

Ovsjanikova je upala u studio državnog Kanala Jedan dok su trajale vesti, i sa sobom nosila transparent sa natpisom „Prekinite rat. Ne verujte propagandi. Lažu vas ovde“.

Kažnjena je novčano sa 30.000 rubalja (oko 280 dolara) i puštena na slobodu, sa mogućnošću da protiv nje bude pokrenut postupak.

Francuska joj je ponudila azil, ali je ona to odbila.

Bonus video:

00:36

UKRAJINA: Poginula mlada novinarka i kamerman Foks njuza

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.