SAT OTKUCAVA, RUSIJA NESTRPLJIVA! Ukrajina dobila ULTIMATUM za predaju Mariupolja
Ilustracija, Foto: Profimedia

MARIUPOLJ

SAT OTKUCAVA, RUSIJA NESTRPLJIVA! Ukrajina dobila ULTIMATUM za predaju Mariupolja

Ministarstvo odbrane Rusije pozvalo je Kijev da "bude razuman i da poništi ranije data uputstva koja su militante u Mariupolju obavezivala da se žrtvuju"

Objavljeno:

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je večeras da Ukrajina ima rok do ranih jutarnjih časova u ponedeljak ujutro da da odgovor o predaji Mariupolja, javlja ruska agencija RIA Novosti.

- Pozivamo jedinice Oružanih snaga Ukrajine, bataljone teritorijalne odbrane, strane plaćenike da prekinu neprijateljstva, polože oružje i, duž humanitarnih koridora dogovorenih sa ukrajinskom stranom, uđu na teritorije koje kontroliše Kijev. Istovremeno, svima koji su položili oružje garantovan je bezbedan izlazak iz Mariupolja i očuvanje života - rekao je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije.

Ovaj predlog o izlasku ukrajinskih snaga bi se, prema pisanju RIA Novosti, realizovao od 10 do 12 po lokalnom vremenu, a nakon toga bi trebalo da se otvore humanitarni koridori kako bi se evakuisali civili, prenosi Tanjug.

- Komandanti jedinica Donjecke Narodne Republike i Oružanih snaga Rusije biće spremni za takav scenario i obezbediće vaš bezbedan izlazak, ali samo bez naoružanja i municije, u bilo koju oblast koju navedete - dodao je general.

Ministarstvo odbrane Rusije pozvalo je Kijev da "bude razuman i da poništi ranije data uputstva koja su militante u Mariupolju obavezivala da se žrtvuju".

1 / 5 Foto: Profimedia

Ruski general je povodom tog navodnog uputstva Kijeva rekao da "svi koji cene svoje živote, mogu da (iz Mariupolja) izađu sami, i kao deo posebnih grupa". Pozvani su predstavnici UN, OEBS i Crvenog krsta da prate ovu humanitarnu operaciju na terenu, dodaje se.

Moskva insistira da se pismeni odgovor Kijeva na ove predloge dobije pre 5.00 ujutru po lokalnom vremenu.

Bonus video:

25:03

CENTRALNI DNEVNIK 20.03.2022.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.