ZELENSKI UPUTIO APEL: Ako su članice NATO-a spremne da nas vide u savezu, učinite to odmah"
Volodimir Zelenski, Foto: Profimedia

apel

ZELENSKI UPUTIO APEL: Ako su članice NATO-a spremne da nas vide u savezu, učinite to odmah"

Zamolio sam ih lično da kažu jasno da će nas primiti u NATO za godinu-dve ili pet, samo neka kažu to glasno i jasno ili jednostavno neka kažu ne

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik izjavio je danas da Rusija ne bi izvršila invaziju da je njegova zemlja ranije primljena u NATO.

“Da smo članica NATO-a, rat ne bi počeo. Želeo bih da dobijem sigurnosne garancije za svoju zemlju, za svoj narod”, rekao je Zelenskij za CNN, dodajući da je zahvalan na pomoći koju je NATO pružio od početka invazije. “Ako su članice NATO-a spremne da nas vide u savezu, učinite to odmah jer ljudi svakodnevno umiru.”

„Ali ako niste spremni da sačuvate živote naših ljudi, ako samo želite da nas vidite kako se nalazimo u dva sveta, ako nas želite videti u ovoj sumnjivoj poziciji u kojoj ne razumemo možete li nas prihvatiti ili ne – ne možete nas ostaviti u ovoj situaciji, ne možete nas prisiliti da budemo u ovom limbu.”, rekao je Zelenski.

Nakon toga, on je rekao i da mu je odgovor i više nego jasan.

1 / 10 Foto: Profimedia

“Zamolio sam ih lično da kažu jasno da će nas primiti u NATO za godinu-dve ili pet, samo neka kažu to glasno i jasno ili jednostavno neka kažu ne”, rekao je Zelenski. "I odgovor je bio vrlo jasan, 'nećete biti članica NATO-a', ali javno će vrata ostati otvorena", rekao je.

Bonus video:

04:39

BRZE VESTI 20.03.2022. 14-55

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.