PETKOV: "Brutalno, gadno, vratili su nas u komunizam"
Kiril Petkov, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

izjava

PETKOV: "Brutalno, gadno, vratili su nas u komunizam"

Prikrivaju se optužni spisi do kojih možemo lako da dođemo. Informacije dobijene od iznuđene osobe se prikrivaju i ignorišu, kako se ne bi sprovela pravna istraga

Objavljeno:

Bugarski premijer Kiril Petkov izjavio je danas na sastanku Saveta ministara da u Bugarskoj ne postoji nezavisno tužilaštvo.

- Ponovo se suočavamo sa apsolutnom sabotažom od strane Tužilaštva Republike Bugarske pod vođstvom Ivana Geševa - rekao je bugarski premijer, piše dnevnik "Novinite", a prenosi Tanjug.

- Prikrivaju se optužni spisi do kojih možemo lako da dođemo. Informacije dobijene od iznuđene osobe se prikrivaju i ignorišu, kako se ne bi sprovela pravna istraga - kazao je Petkov.

Navodi Petkova dolaze nakon što je bivši premijer i lider GERB-a Bojko Borisov priveden na 24 sata, u specijalnoj operaciji izvedenoj u četvrtak kasno uveče, zajedno sa Sevdelinom Arnaudovom iz služe za odnose sa javnošću Borisova i bivšim ministrom finansija Vladislavom Goranovim.

Nakon njihovog puštanja, iz državnog tužilaštva izjavili su da nema dovoljno podataka da se privedu kao okrivljeni.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

- Brutalno, gadno, vratili su nas u komunizam - rekao je Borisov po izlasku iz pritvora, navodeći da mu je policija upala u kuću, ali da protiv njega ništa nije pronađeno, preneli su bugarski mediji.

Borisov (62) je bio priveden u sklopu istrage o navodnim zloupotrebama koje datiraju od 2014. do 2019. godine.

Bonus video:

14:37

POPODNEVNI DNEVNIK 19.03.2022.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.