"PUTIN JE ZDRAV I U NAJBOLJOJ FORMI DO SADA!" Lukašenko potvrdio da su Putin i on PRIJATELJI
Aleksandar Lukašenko, Foto: EFE/SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL, Profimedia

OGLASIO SE

"PUTIN JE ZDRAV I U NAJBOLJOJ FORMI DO SADA!" Lukašenko potvrdio da su Putin i on PRIJATELJI

„Apsolutno sam upoznat sa svim detaljima, koliko god je to moguće, državnim i ličnim“, dodao je on.

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin je zdrav i "u najboljoj formi do sada", rekao je njegov bliski saveznik, beloruski predsednikAleksandar Lukašenko u intervjuu za japansku televiziju TBS.

„On i ja ne samo da smo se sreli kao šefovi država, već smo i u prijateljskim odnosima“, rekao je Lukašenko za TBS. „Apsolutno sam upoznat sa svim detaljima, koliko god je to moguće, državnim i ličnim“, dodao je on.

Rusija je takođe pokrenula invaziju na Ukrajinu sa beloruske teritorije 24. februara.

Zapadni lideri sugerišu da je Putin napravio skupu grešku pokretanjem invazije na Ukrajinu, tokom koje su ruske snage pretrpele velike gubitke, a napredak je uglavnom zaustavljen nakon prvih nekoliko dana.

1 / 10 Foto: Profimedia

"Izbaci tu fikciju iz glave" Britanski premijer Boris Džonson sugerisao je da je Putin bio „iracionalan“, a holandski premijer Mark Rute ga je opisao kao „potpuno paranoičnog“. Lukašenko odbacuje tezu da Putinove (69) sposobnosti nisu na vrhuncu.

„Zapad i vi treba da izbacite ove gluposti, ovu fikciju iz glave“, rekao je Lukašenko japanskom novinaru.

„Putin je apsolutno spreman, u najboljoj formi do sada... On je potpuno zdrava, trezvena osoba, fizički zdrav – on je sportista“, rekao je Lukašenko. Kako ovde kažu – prehladiće se na svim našim sahranama“, dodao je on.

Lukašenko je takođe izrazio žaljenje zbog raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine, što je Putin više puta rekao. „Raspad Sovjetskog Saveza je tragedija“, rekao je Lukašenko.

1 / 8 Foto: Profimedia

„Da je Sovjetski Savez opstao do danas, izbegli bismo razne sukobe u svetu“, dodao je on.

Lukašenko je rekao da je tokom sovjetske ere svet bio multipolaran i da je postojala ravnoteža. Sada je razlog za ono što se dešava u svetu unipolarnost – monopolizacija naše planete od strane Sjedinjenih Država“, rekao je on.

(Espreso/Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.