ČLAN DELEGACIJE POTVRDIO: Moskva i Kijev po pitanju 1 STVARI na POLA PUTA do DOGOVORA!
Pregovori između Ukrajine i Rusije, Foto: Profimedia

PREGOVARAČKI PROCES

ČLAN DELEGACIJE POTVRDIO: Moskva i Kijev po pitanju 1 STVARI na POLA PUTA do DOGOVORA!

Medinski je rekao da će o sastanku Putina i Zelenskog biti moguće govoriti tek kada Ruska Federacija i Ukrajina pripreme i odobre sporazum

Objavljeno:

Moskva i Kijev su "negde na pola puta" po pitanju demilitarizacije Ukrajine u okviru tekućeg pregovaračkog procesa, rekao je član ruske pregovaračke delegacije Vladimir Medinski.

Napredovanje pregovaračkih pozicija strana o takvim temama kao što su denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine, prema Medinskom, može se oceniti na različite načine.

- Što se tiče demilitarizacije, mogu da kažem da je 50:50. U ovom delu mogu da kažem da smo negde na pola puta - rekao je Medinski.

1 / 5 Foto: Printscreen/Twitter/Mykhailo Podoliak

On je dodao da su neutralni status Ukrajine i njen neulazak u NATO teme oko kojih su Moskva i Kijev maksimalno približili svoje pregovaračke pozicije.

- Tema neutralnog statusa i neulaska Ukrajine u NATO je jedna od ključnih tačaka razgovora, to je tačka na kojoj su strane maksimalno približile svoje stavove - dodao je on.

Medinski je rekao da će o sastanku Putina i Zelenskog biti moguće govoriti tek kada Ruska Federacija i Ukrajina pripreme i odobre sporazum.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.