STALI VOZOVI U POLJSKOJ!
Ilustracija, Foto: EPA/MARTIN DIVISEK

SAOPŠTENO!

STALI VOZOVI U POLJSKOJ!

Pad sistema kontrole saobraćaja pogodio je gotovo celu Poljsku i obuhvatio mrežu od oko 820 kilometara pruga

Objavljeno:

U mnogom mestima širom Poljske vozovi su stali danas zbog pada sistema za kontrolu saobraćaja, saopštio je železnički operater PKP PLK.

Kako navodi Rojters, ovo važno prevozno sredstvo za ljude koje beže iz Ukrajine trenutno je van funkcije. Poljski ministar za infrastrukturu Andžej Adamčik saopštio je železničari rade na rešavanju problema kako bi se što je pre moguće nastavilo normalno pružanje usluga žlezničkog prevoza.

Gotovo dva miliona ljudi iz Ukrajine pobeglo je u Poljsku otkako je počeo ruski napad na tu zemlju 24. februara. Poljska je izbeglicama ponudila besplatne železničke karte, oomogućivši im da putuju širom zemlje.

1 / 4 Foto: EPA/MARTIN DIVISEK

-Što se tiče transporta izbeglica, što je bio glavni zadatak železnice poslednjih dana, u potpunosti koordinišemo aktivnosti sa Ministarstvom za infrastrukturu, tako da taj proces ne bude zaustavljen i da može da se odvija u meri u kojoj je to moguće, rekao je novinarima zamenik izvršnog direktora PKP PLK - Miroslav Skubišinski.

Pad sistema kontrole saobraćaja pogodio je gotovo celu Poljsku i obuhvatio mrežu od oko 820 kilometara pruga, dodao je on.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.