MOĆNI RUS UPOZORIO ZAPAD: "Reći bilo šta Putinu protiv rata, bilo bi SAMOUBISTVO!"
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

FUNKCIONISANJE MOĆI

MOĆNI RUS UPOZORIO ZAPAD: "Reći bilo šta Putinu protiv rata, bilo bi SAMOUBISTVO!"

Mihail Fridman, vlasnik Alfa grupe, rekao je za Blumberg da je pokušaj da se ruski oligarsi nateraju da izvrše pritisak na Putina nerealan cilj

Objavljeno:

Jedan od najbogatijih ruskih oligarha, Mihail Fridman, rekao je da sankcije neće sprečiti Vladimira Putina da nastavi invaziju na Ukrajinu, upozorivši Zapad da ne razume kako funkcioniše moć u Moskvi.

Mihail Fridman, vlasnik Alfa grupe, rekao je za Blumberg da je pokušaj da se ruski oligarsi nateraju da izvrše pritisak na Putina nerealan cilj.

„Ako ljudi koji su zaduženi za EU ​​veruju da bih zbog sankcija mogao da priđem gospodinu Putinu i kažem mu da zaustavi rat, i to će uspeti, onda se bojim da smo svi u velikoj nevolji“, rekao je Fridman, prenosi Rojters. bi BBC.

"To znači da oni koji donose ovu odluku ne razumeju ništa o tome kako Rusija funkcioniše. A to je opasno za budućnost", rekao je Fridman, kome su Britanija i EU sankcionisale da je malo verovatno da bi bilo ko u Putinovoj orbiti mogao da govori o okončanju rat sa njim.

1 / 12 Foto: Profimedia, Google maps

„Udaljenost moći između Putina i bilo koga drugog je kao udaljenost između Zemlje i univerzuma“, rekao je Fridman.

„Reći bilo šta Putinu protiv rata, za bilo koga, bilo bi samoubistvo“, dodao je on.

Podsetimo, danas je 22. dan ruske invazije na Ukrajinu. Ukrajina se nada da će u četvrtak evakuisati civile kroz devet humanitarnih koridora iz gradova, uključujući Mariupolj. U Černihovu raste broj žrtava, a pogođena je i škola u Merefi. Do evakuacije bi moglo doći dan nakon što je predsednik Vladimir Zelenski rekao da su ruske snage namerno gađale pozorište u Mariupolju gde su se sklonile stotine civila.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.