OVU ŽENU SLAVE U UKRAJINI KAO HEROJA! Zadesila ju je STRAŠNA SUDBINA jer se odlučila na DRASTIČAN KORAK (FOTO)
Olga Semidjanova, Foto: Printscreen/Twitter/@nexta_tv

MAJKA 12 DECE

OVU ŽENU SLAVE U UKRAJINI KAO HEROJA! Zadesila ju je STRAŠNA SUDBINA jer se odlučila na DRASTIČAN KORAK (FOTO)

Olga je bila lekarka koja je služila vojsku od 2014. godine, a ubijena je na granici Donjecka i Zaporožja. Ipak, pre svega, bila je majka 12 dece...

Objavljeno:

Ukrajinka Olga Semidjanova je navodno ubijena pre tačno dve nedelje, ali još uvek nije sahranjena jer se borbe nastavljaju u toj oblasti. Kako prenosi The Sun, pogođena je u stomak na jugu Donjecka.

"Ona je spasila vojnike do poslednjeg. Imamo fotografije sa mesta pogibije, ali zbog teških borbi još uvek ne možemo da sahranimo moju majku", rekla je njena ćerka Julija.

1 / 13 Foto: Profimedia

Olga je bila lekarka koja je služila vojsku od 2014. godine, a ubijena je na granici Donjecka i Zaporožja. Ipak, pre svega, bila je majka 12 dece.

Anton Heraščenko, savetnik Ministarstva unutrašnjih poslova, rekao je za Sun:

„Ubijena je u sukobu sa ruskim nasilnicima. A kada je verovala da njen puk možda neće preživeti, isticala je želju da zemlju zaštiti do kraja. Ona je nacionalni heroj. Ona je za mene heroj."

Rodila je šestoro dece i usvojila šestoro iz lokalnog sirotišta. Društvene mreže preplavljene su reakcijama na njenu smrt.

Uručena joj je i nagrada „Majka heroine” koja se dodeljuje ženama sa više od petoro dece, a nakon vesti o njenoj smrti, počasti je odala ukrajinska vlada.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.