U Njujorku ukradeno 400 pancira donirano za Ukrajinu
Ukrajina, Foto: Profimedia

rat

U Njujorku ukradeno 400 pancira donirano za Ukrajinu

Razne policijske stanice u Njujorku donirale su stotine pancira dobrotvornim organizacijama koje podržavaju ukrajinske snage u borbi protiv ruske invazije

Objavljeno:

Oko 400 pancira namenjenih Ukrajini ukradeno je iz nevladine organizacije u Njujorku koja je predvodila u naporima sakupljanja i slanja taktičke opreme ljudima u ratnoj zoni, saopštila je danas policija.

Prema navodima policije panciri koje je policija donirala, uzeti su iz prostorija Ukrajinskog kongresnog komitata Amerike i Ukrajinske nacionalne ženske lige Amerike, na Drugoj aveniji na Menhetnu.

1 / 6 Foto: Profimedia

Policija je odgovorila na poziv o krađi i rečeno joj je da je oko 400 pancira odneto.

Razne policijske stanice u Njujorku donirale su stotine pancira dobrotvornim organizacijama koje podržavaju ukrajinske snage u borbi protiv ruske invazije.

Doniraju se panciri koji se povlače iz upotrebe posle odredjenog broja godina ali kako navode zvaničnici oni su i dalje dovoljno jaki da pruže zaštitu u ratu.

"Za prezir je da neko provali u zgradu da krade opremu i materijal namenjen za pomoć ljudima pogodjenim ovom humanitarnom krizom", rekla je Viki DiStefano, portparolka kancelarije šerifa u okrugu Safolk.

Opremu koja se šalje bi najverovatnije koristilo civilno obezbeđenje i medicinski timovi kao i građani koji su se pridružili borbi protiv ruske vojske, ne sami ukrajinski vojnici, rekli su zvaničnici.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.