RUSIJA ODGOVORILA TURSKOJ! Lavrov se oglasio nakon važnog sastanka
Čavušoglu i Lavrov, Foto: EPA/MAXIM SHEMETOV / POOL

sastanak diplomata

RUSIJA ODGOVORILA TURSKOJ! Lavrov se oglasio nakon važnog sastanka

Posebnu pažnju posvetićemo pripremama za sastanak na najvišem nivou Saveta za saradnju koji će, kako su se ranije dogovorili predsednici Putin i Erdogan, biti održan u Turskoj

Objavljeno:

Iako Moskva i Ankara imaju različit pristup prema situaciji u Ukrajini, Rusija poštuje i ceni Tursku poziciju, kaže šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

On se danas sastao sa svojim turskim kolegom Mevlutom Cavušogluom.

"Za nas je danas ključno pitanje situacija u Ukrajini i potreba da se to što pre reši. Nije tajna da se naši stavovi o tom pitanju razlikuju. Međutim, mi cenimo i poštujemo stav Turske i nastojaćemo da se na objektivan način nosimo sa izazovima koje nameće aktuelna kriza", rekao je Lavrov i istakao da Moskva uzima u obzir odgovornost koji je preuzela zvanična Ankara u skladu sa Konvencijom iz Montrea, prenosi TASS.

1 / 5 Foto: Profimedia

On je potvrdio da su tokom sastanka razmenjena mišljenja i o situaciji u Siriji, Libiji, Avganistanu i na Južnom Kavkazu i podsetio na bogatu bilateralnu agendu između dve zemlje.

"Posebnu pažnju posvetićemo pripremama za sastanak na najvišem nivou Saveta za saradnju koji će, kako su se ranije dogovorili predsednici Putin i Erdogan, biti održan u Turskoj. "Siguran sam da ćemo uspeti da se dogovorimo o datumima samita s obzirom na sve postojeće okolnosti", rekao je Lavrov.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.