Snižen rejting svih banaka koje posluju u Rusiji
Rublja, Foto: Profimedia

SAOPŠTENO

Snižen rejting svih banaka koje posluju u Rusiji

Fič je 8. marta snizio dugoročni kreditni rejting Rusije kao izdavaoca dužničkih hartija denominovanih stranoj valuti na „C“ sa ranijeg „B“ nivoa

Objavljeno:

Rejting agencija Fič saopštila je da je snizila rejting 31 ruske banke emitenata dugoročnih hartija od vrednosti u stranoj valuti na „Č“ sa „B“ i da ih je uklonila iz praćenja izgleda neizvršenja dužničkih obaveza, takozvane liste "praćenja negativnog rejtinga" (RWN).

Fič je takođe smanjio kratkoročni rejting ruskih banaka na „C“ sa „B“ i uklonio ih iz RWN-a, prenosi agencija Tas s. Među bankama čiji su rejtinzi srezani su Rajfajzenbanka Rusija, Gasprombanka, Alfa-banka, Sberbanka, Tinkof banka i druge.

„Snizili smo ocenu održivosti svih ruskih banaka na ''čc-'' sa ''b'' i uklonili ih iz RWN-a što odražava naglo pogoršanje poslovnog okruženja za obavljanje bankarskih poslova“, navodi se u saopštenju rejting agencije.

Fič je 8. marta snizio dugoročni kreditni rejting Rusije kao izdavaoca dužničkih hartija denominovanih stranoj valuti na „C“ sa ranijeg „B“ nivoa.

(Espreso/Tass)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.