SVI PREPRIČAVAJU OVU SCENU SA PREGOVORA! Putin je sve vreme radio ovo sa RUKAMA! (FOTO)
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

bio je jako besan

SVI PREPRIČAVAJU OVU SCENU SA PREGOVORA! Putin je sve vreme radio ovo sa RUKAMA! (FOTO)

Detalj sa pregovora u Minsku ponovo je postao aktuelan na društvenim mrežama

Objavljeno:

Fotografije sa pregovora u Minsku 2015. između Rusije, Nemačke, Francuske i Ukrajine ponovo su postala viralne zbog momenta u kojem ruski predsednik Vladimir Putin navodno lomi olovku.

U februaru te godine lideri četiri nacije su potpisali sporazum o prekidu vatre nakon 17 sati razgovora u beloruskoj prestonici. Ipak sukob na istoku Ukrajine nastavio je da tinja sve dok 24. februara nije eskalirao ruskom ofanzivom.

Mnogi su po društvenim pre sedam godina komentarisali neobičan detalj sa sastanka, spekulišući da je olovka nastradala zbog zbog Puinovog besa ili nervoze. U komentarima se spominjalo da su mu iskočile žile na čelu, što je po njima bio još jedan znak nervoze, pored krhotina olovke koje je držao u rukama.

U trenutku kada je šef Kremlja uslikan tadašnji francuski predsednik Fransoa Oland je odgovarao na sporna pitanja, uključujući kontrolu granica, decentralizaciju i obnavljanje ekonomskih odnosa, piše Dejli star.

Jedan od zvaničnika koji se oglasio povodom ove neuobičajene scene bio je Anders Ostlund iz Centra za analizu evropske politike,

– Uznemiren? Putin lomi olovku na razgovorima u Minsku – poručio je on tada.

Ruski predsednik se oglasio nakon teških pregovora, ali nije spominjao nikakvo lomljenje olovke.

– To baš i nije bila najbolja noć u mom životu, ali mislim da je jutro dobro jer smo uspeli da se dogovorimo o glavnim stvarima uprkos svim poteškoćama pregovora – rekao je Putin novinarima posle sastanka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.