MIČ MEKONEL REKAO NEŠTO ŠTO SE RUSIMA NIKAKO NEĆE SVIDETI: Tiče se RATNIH AVIONA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

naoružanje ukrajine

MIČ MEKONEL REKAO NEŠTO ŠTO SE RUSIMA NIKAKO NEĆE SVIDETI: Tiče se RATNIH AVIONA!

Mnoge vazduhoplovne snage zemalja istočne Evrope poseduju avione ruske proizvodnje

Objavljeno: 20:54h

Lider republikanaca u američkom Senatu Mič Mekonel izjavio je danas da je razmatranje ideje o naoružavanju Ukrajine ratnim avionima, koji bi se prebacili iz Poljske, još uvek u toku.

SAD su prošle nedelje odbile ponudu Poljske da prebace borbene avione ruske proizvodnje MiG-29 u američku vojnu bazu u Nemačkoj, odakle bi bile upućene kao pojačanje ukrajinskom vazduhoplovstvu u odbrani od invazije ruskih snaga, prenosi Rojters.

1 / 3 Foto: Printscreen youtube, RT na russkom

Poljsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je 8. marta da je spremno da rasporedi svoje avione MiG-29 u vazduhoplovnu bazu Ramštajn u Nemačkoj i stavi ih na raspolaganje SAD, a pozvalo je druge članice Alijanse koje imaju takve avione da učine isto.

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski je tokom razgovora sa senatorima SAD 5. marta, „očajnički tražio“ pomoć u vidu borbenih aviona, rekao je demokrata iz Njujorka Čak Šumer, lider većine u Senatu američkog Kongresa.

Mnoge vazduhoplovne snage zemalja istočne Evrope poseduju avione ruske proizvodnje, a prebacivanje takvih aviona u Ukrajinu omogućilo bi da ukrajinski piloti mogu da upravljaju njima bez potrebe za dodatnom obukom, naveo je ranije Rojters.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.