3 EVROPSKA MOĆNIKA SU UPRAVO DOPUTOVALA U KIJEV, NAJNOVIJI MOMENTI! (FOTO)
Kijev, Foto: Printscreen/Youtube/Washington Post

SASTANAK PREMIJERA

3 EVROPSKA MOĆNIKA SU UPRAVO DOPUTOVALA U KIJEV, NAJNOVIJI MOMENTI! (FOTO)

U Kijevu je će zbog bombardovanja od večeras u 20.00 časova po lokalnom vremenu stupiti na snagu policijski čas koji će trajati 35 sati

Objavljeno:

Premijer Poljske Mateuš Moravjecku doputovao je vozom u Kijev sa svojim kolegama iz Češke i Slovenije, potvrdio je kabinet poljskog premijera.

„Moramo što pre da zaustavimo tragediju koja se događa na istoku. Zbog toga sam, zajedno sa zamenikom poljskog premijera Jaroslavom Kačinskim, premijerima Slovenije Janezom Janšom i Ceške Petrom Fijalom došao u Kijev“, napisao je Moravjecki na svom FB profilu, prenosi Rojters.

Moravjecki je ranije danas izjavio da su trojica premijera krenula na put u Kijev jer je njihova dužnost da budu „tamo gde se falsifikuje istorija“.

„Nije reč o nama, reč je o budućnosti naše dece koja zaslužuju da žive u svetu bez tiranije“, rekao je Moravjecki, preneo je ranije Glas Amerike.

Premijer Češke Petr Fijala je naglasio da je cilj posete Kijevu da se „potvrdi nedvosmislena podrška cele EU suverenitetu i nezavisnosti Ukrajine“.

Pripreme za ovu posetu su trajale danima i sve je držano u tajnosti, a prema recima jednog visokog poljskog zvaničnika, odluka o putovanju je doneta na nedavnom samitu EU u Versaju u koordinaciji sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

O poseti trojice premijera Kijevu obavešteni su NATO, Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Ujedinjene nacije (UN), preneo je ranije TAS S.

U Kijevu je će zbog bombardovanja od večeras u 20.00 časova po lokalnom vremenu stupiti na snagu policijski čas koji će trajati 35 sati.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.