LUKAŠENKO NA UDARU, ALI I NJEGOVA SUPRUGA: Javljeno je
Lukašenko i Putin, Foto: EFE/SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

sankcije

LUKAŠENKO NA UDARU, ALI I NJEGOVA SUPRUGA: Javljeno je

Američko Ministarstvo spoljnih poslova sa svoje strane je uvelo sankcije protiv 11 zvaničnika ruskog Ministarstva odbrane kao odgovor na invaziju na Ukrajinu

Objavljeno:

Američke vlasti saopštile su danas da uvode nove sankcije protiv beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka i njegove supruge, kao protiv ruskog sudije i čečenskih zvaničnika zbog korupcije i kršenja ljudskih prava.

Kako je saopštilo američko Ministarstvo finansija, sankcije ciljaju na Lukašenka, saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina koji je "šef korumpirane vlade u Belorusiji" a koristi imaju Lukašenkova supruga i okruženje predsednika.

Rusija, Ukrajina, Belorusija, rat, Vladimir Putin, Aleksandar Lukašenko
foto: EFE/SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL, Profimedia

Nove sankcije nisu direktno povezane sa ratom u Ukrajini, već su deo mera medjunarodnih sankcija protiv Rusije i Belorusije.

SAD uvode sankcije i protiv jednog ruskog sudije u sklopu borbe protiv korupcije i kršenja ljudskih prava.

Sankcije se uvode i protiv tri čečenska zvaničnika u sklopu afere hapšenja aktiviste za ljudska prava Ojuba Titijeva, koji je osudjen i posle nekoliko meseci pušten na slobodu.

Američko Ministarstvo spoljnih poslova sa svoje strane je uvelo sankcije protiv 11 zvaničnika ruskog Ministarstva odbrane kao odgovor na invaziju na Ukrajinu.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.